Ihmeellinen peikko tuntuu piinaavan: Onko Mikko Rantasella ja muilla Avs-tähdillä peiliin katsomisen paikka? ”Virheistä pitäisi oppia”

© Kuva: Getty Images

HÄMEENLINNA. Suomalaisen supertähti Mikko Rantasen johtama Colorado Avalanche on ollut NHL:n yksi lähivuosien kiehtovimmista taalaliigaporukoista. Esimerkiksi kaudella 2012-13 joukkue keräsi runkosarjassa hämmentävän huonot 39 pinnaa, ja ihan suoraan sanottuna mikään asia ei vaikuttanut valoisalta.

Nyt laulu on ollut muuttumaan päin, sillä komea pudotuspeliputki alkoi jo keväällä 2018 – samalla tosin kolmella viime kaudella tie on noussut pystyyn aina jo toisella playoff-kierroksella enemmän ja vähemmän hyvän runkosarjarutistuksen jälkeen.

Nousiaisten timantin lisäksi joukkuetta johtavat kesällä rajuissakin siirtohuhuissa ollut kapteeni Gabriel Landeskog sekä pisteitä tiuhaan latova Nathan MacKinnon. Rantanen uskaltaa ottaa vastuuta itselleen siitä, että pudotuspeleissä koneet eivät ole jaksaneet jyllätä ihan tappiin asti – ainakaan vielä.

Voisi sanoa, että hänellä on havaittavissa lastia siitä, että vielä pitäisi kyetä puristamaan seuraavalle tasolle.

– On tietty. Itse olen isossa roolissa ja kärkipelaajat liidaavat. Toki alemmista ketjuistakin tulee pelaajia, ketä nostaa tasoa keväälle. Mutta meidän ketjulla on varmasti peiliin katsomisen paikka, että miten pystytään parantamaan, kun playoffit alkavat.

Rantanen ruotsalaisen ja kanadalaisen kollegan kanssa muodostavat yhden NHL:n tehokkaimmista ja vaarallisimmista ketjuista. Silti viime kaudella Vegas Golden Knights meni parista jatkoon kolmannelle kierrokselle voitoin 4-2. Avsin niskassa saattoi näkyä jonkinlainen peikko.

– Kyllä varmaan. Mutta luulen, että Vegas oli meitä parempi joukkue. Se varmaan voitti fyysisyydessä, playoff-kiekko on tosi paljon erilaista kuin runkosarjalätkä. Runkosarjassa pärjää taidolla ja nopeudella väkisinkin. Esimerkiksi Tampa Bay Lightning pelaa aika fyysisesti. Kun pelataan samaa joukkuetta vastaan 6-7 kertaa, on se väkisinkin fyysisempää.

– Ollaan tiputtu kolme vuotta samassa vaiheessa, ollaan opittu. Virheistä ainakin pitäisi oppia. Jossain vaiheessa toivottavasti löydetään se seuraava steppi, ehkä on peikko niskassa jo. Tässä on kyse varmaan henkimaailman jutuistakin, NHL:ssä kausikohtaisesti runkosarjoissa 66, 41, 87, 84 ja 38 pinnaa latonut tähti arvioi Hämeenlinnassa Leijonien olympiapelaajien mediapäivässä.

Coloradon yksi iso muutos suomalaislasien läpi tarkasteltuna on Joonas Donskoin siirto uusiin maisemiin.

– Kirpaisihan se (lähtö), viihdyin Donskoin kanssa.

Rantanen on ollut kesällä nopeuden, kestävyyden ja voiman kehittämisen parissa. Tulevaisuus, ensi kausi on kalenteriltaan erilainen, kun helmikuussa ohjelmassa ovat Pekingin olympiakisat – turnaus, johon NHL-pelaajat luultavasti tulevat mukaan.

– Siellä olisi kova palo pelata! Esimerkiksi tästä ryhmästä ei montaa ollut mukana olympialaisissa silloin noin kahdeksan vuotta sitten.


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004