Viimeksi kevättalvella pelannut KHL-joukkue Helsingin Jokerit avasi uuden kiekkokauden torstaina Imatralla, jossa pelataan viikolla tukku maukkaita harjoitusotteluita. KHL-lauma avasi uuden “talven” ja Bauer Gamesin selvällä 5-2-voitolla saksalaisesta DEL-liigajoukkue Krefeld Pinguinesta.

Etenkin alku oli väkevä, kun Jokerit takoi jo ensimmäiseen erään kolme häkkiä. Iiro Pakarinen (2+0), Brian O’Neill ja Pakarisen lisäksi MM-hopeaa alkukesästä voittanut Hannes Björninen (1+1) nakuttivat helsinkiläiset sellaiselle karkumatkalle, jota saksalaislauma ei kiinni saanut missään vaiheessa.

– Ollaan harjoiteltu hyvin. Kamppailupelaamiseen, luisteluvoimaan ja puolustuspelaamiseen olen tyytyväinen. Viisi tehtyä maalia (on hyvä), joukkueesta paistaa raikas tekemisen meininki, päävalmentaja Lauri Marjamäki iloitsi Jokerien Soundcloud-tilin äänihaastattelussa.

– Kilpailuviettiä, halua ja luonnetta on joukkue täynnä – sitä me halutaankin.

Tänään Jukurit kello 17 kohtaavan Jokerien neljäs maalari oli Marko Anttila.

– Tulee tiivis viisikko. Pelaa niin sanotusti suomalaisittain, pelissä on rytmejä. Todella lahjakas joukkue, ja kokenut osastokin tulee mukaan. Kello 17 pitää olla valmis, ja jokainen yksilö sen tietää.

Jukurit on vahvistunut kesän aikana muun muassa Pekka Jormakalla, Jani Tuppuraisella ja Jarkko Immosella. Penkin takana ohjeita jakaa legendaarinen Olli Jokinen.