Juuse Saroksen tuore NHL-sopimus pahasti alihintainen – tienaa saman verran kuin ruotsalainen jokerikortti

© Kuva: Getty Images

Nashville Predators ja Juuse Saros saivat eilen solmittua jatkosopimuksen pitkään kestäneen väännön päätteeksi. Sopimuksen kokonaisarvo on 20 miljoonaa dollaria. Se kestää neljä vuotta ja on vuosipalkaltaan 5 miljoonaa.

Summat ovat suuria, mutta Saroksen arvoon nähden sopimusta voi pitää pahasti alihintaisena. Viime kaudella 26-vuotias suomalainen oli yksi NHL:n parhaista maalivahdeista, mikä näkyi myös Vezina Trophy -äänestyksessä.

NHL:ssä on tänä kesänä nähty monia isoja maalivahtisopimuksia. Esimerkiksi ruotsalainen Linus Ullmark solmi Boston Bruinsin kanssa identtisen sopimuksen kuin Saros. Ullmarkin näytöt ovat kuitenkin varsin laihat. Hän on loukkaantumisherkkä, eikä ole koskaan pelannut yli 40 ottelun kautta. Viime kaudella ruotsalaisen torjuntaprosentti oli 91,7.

Sarosta jää palkassa jatkossa kakkoseksi New York Rangersin 25-vuotiaalle Igor Shesterkinille.  Shesterkin on pelannut NHL:ssä vain kaksi kautta. Ensimmäisellä pelejä kertyi 12 kappaletta. Viime kaudella Shesterkin pelasi 35 ottelua torjuntaprosentilla 91,6.

Saros puolestaan on pelannut jo kuudella kaudella NHL:ssä. Pelejä hänelle on kertynyt 155 kappaletta. Viime kaudella hänen torjuntaprosenttinsa oli komea 92,7.


Suursuosikki Pietarin SKA:lla täysin järjetön kerroin!

+lisäetu vain Uhmapelaajille!