Vaikka HIFK avasi jääkiekon CHL-taipaleen torstaina erinomaisella 3-0-voitolla Sveitsissä paikallisesta ZSC Lionsista, vei pelissä suuren yleisön huomion kuumat tunteet. Siis todella kuumat sellaiset.

– Oikein hyvä taistelu. Oltiin kaikki erittäin iloisia siitä, että päästiin pelaamaan. Tämä on hieno paikka pelata. Joukkuehenki, sitkeys ja kova taistelu toivat voiton meille, HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen kiitteli CHL:n Youtube-kanavalla.

HIFK-häkit olivat Otto Paajasen, Rony Ahosen ja Jere Innalan käsialaa.

Mutta ne kahakat alkoivat HIFK-pakki Otto Salinin saatua järjettömän pommin isäntien John Quennevilleltä, ja tanssit olivat parhaimillaan – tai pahimillaan, kuinka vaan – viimeisellä kaksikymppisellä.

Toistensa naamatauluissa kiinni olivat kovemmissa ja vähemmän kovemmissa valsseissa Sven Andrighetto ja Micke-Max Åsten sekä myöhemmin HIFK:n Åsten uuden kerran, nyt Christian Martin kanssa.

Seitsemän sekuntia ennen loppua isäntien Justin Azevedo ja vieraiden Ahonen saivat kakkoset väkivaltaisuudesta sekä kotijoukkueen Phil Baltisberger käytöskympin. Summerin törähtäessä toistensa turpavärkeissä kiinni olivat sveitsiläisten Reto Schappi ja HIFK:n Kasper Kotkansalo.

Jäähyminuutit kirjattiin kotijoukkue ensiksi mainittuna 139-93 (=232).

HIFK:n taival CHL:ssä jatkuu lauantaina Tshekissä paikallista Mlada Boleslavia vastaan. Neljän porukan alkulohkosta jatkoon etenee kaksi parasta laumaa, joten toistaiseksi HIFK on vahvoilla.

– Uhrattiin itsemme ja pelattiin joukkueelle hienosti. Tämä voitto tuli kovalla työllä.