Jääkiekon Champions Hockey Leagueta on päässyt vauhtiin, ja samalla kaikki suomalaisjoukkueet on jo nähty askissa. Liigajoukkueiden menestys oli neljän joukkueiden alkulohkojen ensimmäisillä kierroksilla erinomaista TPS:n ollessa ainoa nollakerholainen.

Turkulaiset taipuivat saksalaiselle Bremerhavenille A-lohkossa perjantaina vieraissa nihkeästi 1-2, mutta siihen ne suorat suomalaistappiot sitten jäivätkin.

HIFK löi CHL:n avauspäivänä torstaina B-lohkon tulikuumassa koitoksessa sveitsiläisen ZSC Lionsin sen kotihallissa tylysti 3-0. C-lohkossa Lukko oli kotonaan jo 2-0-johdossa, kunnes se suli tappioon sveitsiläisvieras Lausannen käsissä. Silti pistepussi kasvoi tärkeästi yhdellä pinnalla.

Tappara oli perjantai-iltana terästä Eisbären Berlinin vieraana Saksassa. Maan hallitseva mestari otti kirvesrinnoilta lukua peräti luvuin 1-6.

Suomalaislaumat ovat siis oikeastaan TPS mukaan lukematta erinomaisissa asetelmissa – eivätkä turkulaisetkaan ole vielä joutuneet kadotukseen, kun alkulohkomatseja on jäljellä viisi kappaletta.

Pistepörssissäkin menestys on hienoa, kun paras suomalainen on jaetulle kärkisijalle ponnistanut Leksandin MM-hopeamitalimies Mikael Ruohomaa pistein 2+1=3. Samoissa pinnoissa keikkuu Tapparaan palannut kanukkihyökkääjä Tyler Morley.

CHL jatkuu lauantaina, ja suomalaisista tulessa on Tshekissä HIFK. Se kohtaa paikallisen Mlada Boleslavin kello 17 alkaen. Lukko puolestaan isännöi saksalaisjoukkue Mannheimia paria tuntia myöhemmin. Lauantai-illassa pelataan kaikkiaan kuusi kamppailua.