HPK on tehnyt yksivuotisen sopimuksen kokeneen suomalaishyökkääjän Antti Pihlströmin kanssa.

Keväällä 2011 maailmanmestaruudenkin voittanut hyökkääjä on pelannut viimeksi Liigassa kaudella 2011-12, jolloin hän edusti JYPiä. Tuon kauden jälkeen hän on pelannut lähes koko ajan KHL:ssä lukuun ottamatta lyhyttä visiittiä Sveitsiin.

Edelliset viisi kautta Pihlströmillä sujuivat Jokereissa. Viime kaudella hän merkkautti 45 otteluun pisteet 5+2.

Maajoukkueurallaan Pihlström on voittanut maailmanmestaruuden lisäksi MM-hopeaa ja -pronssia. Lisäksi olympialaisista on tarttunut mukaan pronssimitali.

36-vuotiaalla hyökkääjällä on NHL-kokemusta 54 ottelun verran Nashville Predatorsin riveistä.

– Antti on luisteluvoimainen ja taklausvoimainen laituri, joka tuo joukkueeseen kokemusta ja tasapainottaa nyt meidän suunnitelmaamme peluuttamisesta. Keskustelimme ja meille aukeni, että Antilla on kova motivaatio näyttää, että hän pystyy pelaamaan myös erilaista roolia kuin parilla viime kaudella, jolloin hänen roolinsa rajoittui puolustavan hyökkääjän rooliin. Antti on monipuolinen pelaaja, jollaista meidän kokonaisuutemme tarvitsi ja hän antaa meille lisää mahdollisuuksia, HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola kommentoi seuran tiedotteessa.

Samalla HPK tiedotti tehneensä kolmevuotisen sopimuksen 19-vuotiaan Petteri Nurmen kanssa. Hän pelasi viime kaudella HPK:n U20-joukkueessa.

Tervetuloa Oranssiin Antti Pihlström! 👊
Petteri Nurmelle 3-vuotinen sopimus! 👏

Tiedote: hpk.fi/antti-pihlstro…

#HPK #Liiga #Hämeenlinna