Rasmus Kupari debytoi taalaliigassa viime kaudella, kun kotkalaislähtöinen hyökkääjä sai Los Angeles Kingsissä vyölleen seitsemän NHL-ottelua pistein 1+0=1 (-5). Pelaaja nähtiin LA:n kauden viimeisissä otteluissa omalla pelipaikallaan sentterinä, kolmosketjun keskellä.

Kings elää uutta aikaa, kun kesällä 2012 ja 2014 Stanley Cup -mestaruuden voittanut joukkue hakee nousua pudotuspeleihin parin ohikauden jälkeen. Kotkalainen on ollut valmistautumassa joukkuetovereiden kanssa kohti uutta leirillä, ja pelipaikan vaihtaminen laitaan ei olisi jättimäinen sensaatio.

– Voin pelata myös laiturina, vaikka olen ollut sentteri suurimman ajan urastani. Pitää kuitenkin olla valmis ottamaan vastaan se pelipaikka, jota tarjotaan. Olen valmis pelaamaan myös laidalla, jos sitä tarvitaan. Odotan mielenkiinnolla kauden alkua, pelaaja sanoi NHL:n suomenkielisten sivujen mukaan.

Kingsin hyökkäyspelaaminen on ollut viime vuosina tukkoista, ja vastuu siitä on ollut liikaa Anze Kopitarilla, Dustin Brownilla ja jo pois lähteneellä Jeff Carterilla. Nyt palettiin tulivat mukaan Viktor Arvidsson ja Montreal Canadiensissa ykkössentterinä toiminut Phillip Danault. Se voi olla tekijä Kuparin pelipaikan vaihtamiselle.

– Pelaaminen tuntuu tällä hetkellä hyvältä. Kesä meni Suomessa hyvin, ja viime kausi oli itselleni iso. Pääsin pelaamaan AHL-joukkue Ontario Reignissä hyvän kauden ja muutaman pelin myös Kingsissä. Odotan tulevaa kautta mielenkiinnolla.

Alle 20- ja alle 18-vuotiaiden maailmanmestari tehtaili viime kaudella AHL:n 33 ottelussa kelpopinnat 8+15=23 (+1). Myös lähimenneisyys lupaa hyvää.

– Leiri meni mukavasti, ja samalla pääsi tutustumaan uusiin pelaajiin. Kävimme läpi asioita, joita hyökkääjänä täytyy tietää.