Uskomaton juttu naisten MM-jäillä: Pronssiotteluun yhdellä voitolla, suomalaisluotsi: ”Yhdellä pelillä ja parilla tuuripompulla vältti kymmenen tappiota”

© Kuva: Getty Images

Naisleijonien MM-urakka Calgaryssa päättyi alkuviikosta pronssisiin tunnelmiin, kun heikko Sveitsi kaatui päätöspelissä rutiinisuorituksen myötä 3-1.

Suomen turnaus oli kaksijakoinen, sillä Kanada ja Yhdysvallat olivat liian kovia niitä vastaan tullessa kolme tappiota.

Toisaalta eurooppalaiset maat ottivat lukua neljästi maalierolla 14-1. Suomalaisten päävalmentaja Pasi Mustonen kommentoi pronssiottelua ja turnausrupeamaa Jääkiekkoliiton nettisivujen videohaastattelussa varsin poikkeuksellisin sanakääntein.

– Pronssiottelu oli odotetunlainen. Vastassa oli joukkue, joka käytännössä yhdellä pelillä ja parilla tuuripompulla vältti kymmenen peräkkäistä tappiota kaksissa MM-kisoissa…

– Voittamalla siis Venäjän viimeisen minuutin tuuri- ja jatkoaikamaalilla. Sveitsi meni yhtäkkiä neljän sakkiin. Tehtyjä maaleja oli ennen meidän kohtaamista neljä (näissä kisoissa).

Ylemmässä alkulohko A:ssa pelaava maa hävisi vuoden 2019 kisoissa kaikki viisi peliään, ja nyt sen ainoa voitto irtosi siis puolivälierässä. Selusta on kuitenkin turvattu, koska ylemmästä alkulohkosta ei voi pudota esimerkiksi sarjaporrasta alemmaksi.

Suomi sen sijaan selviytyi turnauksesta kunnialla, vaikka pohjoisamerikkalaiset olivat vielä liian kovia.

– Olen äärimmäisen tyytyväinen, pelin tasoon olin yllättynyt – oli parempaa kuin mitä odotin.


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004