Jokerien ja HIFK:n välienselvittelyt herättivät aikoinaan kovia tunteita niin Helsingissä kuin muuallakin Suomessa. Peleistä eniten pinnalle ovat jääneet syyskuussa 2012 pelatut European Trophyn tuplamatsit, joiden tapahtumat puhuttavat ikiajat.

Yhdeksän vuotta sitten ET:n ensimmäisessä kohtaamisessa Jokerien Jarkko Ruutu tööttäsi HIFK:n Iiro Pakarisen hajalle. Seuraavassa matsissa oli luvassa tappeluita, ja ex-kiekkoilija Jere Karalahden vetämässä WICKED GAME -podcastissa äskettäin vieraana ollut Semir Ben-Amor myönsi tietävänsä tämän.

Huhuiltiin, että kahakat olivat sovittu ennalta, mutta se ei pitänyt paikkaansa.

Seuraavassa kohtaamisessa HIFK:n kovaotteinen Ilari Melart iski taklaaja Ruudun kimppuun, mutta tämä ei vastannut huutoon. Sen jälkeen tapahtumasarja sai ylilyönnin, kun Ben-Amor tuli askiin, taklasi HIFK-tähti Ville Peltosta ja alkoi moukaroimaan tätä rumasti.

– Pohdittiin, että miten asiassa edetään. Todettiin siinä hetkessä, että lohikäärmeeltä katkaistaan pää. Me otetaan suoraan isoin henkilö ja ilmoitetaan, että tapaus on tässä, Ben-Amor kertoi.

– Ei me sieltä (Siim) Liivikiä lähdetä hakemaan. Ei siitä ole mitään iloa. Minä olin se, joka sen teon teki. Näin siinä sattui käymään, ei siinä sen ihmeempää. P*skanmarjat siinä suunnitelmallisuutta ollut.

Ben-Amor sai rapaa niskaan, ja lisäksi hänelle lätkäistiin pahoinpitelysyyte. Peltonen puolestaan oli pelikunnossa liiga-avauksessa – vaikka puhuttiin jopa uran lopusta.

– Oli se kova paikka. Ihminen tässä olen, enkä halua kenellekään aivovammaa. Olin mediatietojen varassa ja oletin, että sille oikeasti sattui jotain. Totta hemmetissä siinä on p*ska fiilis. Olen tehnyt jotain sellaista, mikä ei todellakaan ole ookoo.

Ben-Amor sai käsiinsä asianosaisena lääkärin lausunnon syytteen takia. Sen jälkeen ex-pelaajalla on ollut kuulemma täysin puhdas omatunto.

– Onneksi Ville pääsi pelaamaan.

Keskustelussa kävi selväksi, että Jokerien hyökkääjälle yritettiin saada mahdollisimman pitkä pelikielto panttaamalla faktoja Peltosen terveydentilasta.

Voit katsoa asiallisen ja suoraselkäisen keskustelun kokonaisuudessaan tästä.