Kärpät tiedotti verkkosivuillaan lauantaina, että pitkän pelaajauran tehnyt entinen puolustaja Ilkka Mikkola saa pelipaitansa Oulun Energia Areenan kattoon. 42-vuotiaan Mikkolan pelinumero #6 jäädytetään lauantaina 9.10. ennen Kärpät-TPS-ottelun alkamista.

Mikkola pelasi urallaan 968 Liigan runkosarjaottelua (314 tehopistettä) ja päälle 190 pudotuspelimatsia (55 pistettä). Hän pelasi Kärpissä kaikkiaan 11 kautta Liigaa ja kuului niistä yhdeksän kauden aikana joukkueen kapteenistoon. Hän kävi läpi myös seuran juniorijoukkueet. Lisäksi mies edusti Liigassa myös Lukkoa, Jokereita ja TPS:ää.

Liiga-debyytin Mikkola teki jo kaudella 1998-99 ja hokkarit hän löi naulaan kauden 2016-17 päätteeksi. Urallaan Mikkola voitti peräti kahdeksan Suomen mestaruutta. Vastaavaan saavutukseen ei ole kukaan muu yltänyt Liigassa.

– Kokonaisuus kai tuossa päätöksessä on ratkaissut, eli mitä olen omalta osaltani seuralle antanut ja mitä siellä saavuttanut. Markku Kiimalainen, Reijo Ruotsalainen ja Jari Viuhkola – tuntuu kieltämättä hienolta saada oma pelipaita ja -numero noin kovaan seuraan, neljäntenä Kärppien jäädytettyjen pelinumeroiden riviin pääsevä Mikkola kommentoi Kärppien verkkosivuilla.

Oulun Kärpät

@OulunKarpatFi
Upean pelaajauran tehneen Ilkka Mikkolan pelipaita nostetaan Oulun Energia Areenan kattoon! ⭐️ Mikkolan pelinumero #6 jäädytetään lauantaina 9.10. ennen Kärpät - TPS -ottelun alkua.