Sopimukseton Sami Vatanen uudessa tilanteessa – NHL-sivustolta karu arvio ensi kaudesta

© Kuva: Getty Images

Sami Vatanen odottaa uuden kauden kynnyksellä yhä sopimustarjouksia NHL:stä.

Kokeneen hyökkäävän puolustajan urakaari on kääntynyt viime vuosien aikana rajuun laskuun, mikä on näkynyt karulla tavalla miehen kysynnässä kuluvalla offseasonilla. PuckEmpire-sivuston arvio 30-vuotiaan puolustajan tilanteesta ei ole mairitteleva.

– Kuinka katoavaista kunnia onkaan? Vatanen oli aiemmin hyvä kakkos- tai kolmospakki lähes mihin tahansa NHL-joukkueeseen. Nykyään tilanne on toinen. Viime kaudella hän päättyi siirtolistalle. Nyt tarjolla on jämäparin tai seiskapakin roolia, sivusto ennakoi.

PuckEmpire arvioi Vatasen todennäköisimmiksi ottajiksi Calgary Flamesin, Anaheim Ducksin ja Montreal Canadiensin. Viime kaudella New Jersey Devilsin ja Dallas Starsin riveissä pelaamissaan 39 ottelussa tehot 2+4=6 iskenyt puolustaja joutunee tyytymään alkavalla kaudella NHL:n minimipalkkaan.

LUE MYÖS: Nyt on huima arvio! NHL-toimittaja povaa Patrik Laineelle todellista tykkikautta