HIFK:n koneet yskivät myös CHL:n puolella – joukkue suli kuumassa pelissä, Ville Peltonen suorana: ”Ottaa aika lailla pattiin”

© Kuva: Taneli Niinimäki

Syksy on ollut HIFK:lle vaikea, ja sen koneet yskivät niin Liigassa kuin CHL:ssä. Ensiksi mainitun yhdeksästä pelistä se on hävinnyt peräti viisi. Viime viikolla kuonoon antoivat siipirikkoinen Jukurit ja peräpäässä rypevä Ässät.

Viikko toki päättyi HPK-voittoon, mutta tiistaina HIFK:n korttitalo lässähti uuden kerran Frölundalle koetun tylyn 2-3-tappion myötä. Helsinkiläisjoukkuetta pari kautta sitten edustanut Patrik Carlsson nakutti tehot 2+1 iskien voittomaalin alivoimalla.

– Ottaa aika lailla pattiin ajautua tuolla tavalla tappiolle. Paljon hyvää, vastustaja oli ainakin. Meidänkin pelissä oli myös hyvää, mutta ei tarvinnut hakea sitä porukkaa joka tässä kypsymättömyyttään hävisi tämän pelin. Se meidän joukkueen pitäisi oppia, HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen manasi CHL:n Youtube-tilin haastattelussa.

Kuumaa

Helsingin tiistai-illan kohtaaminen oli kuuma, kun avauserässä vieraiden Christian Folin tööttäsi Leevi Teissalaa kovasti. Isäntien pakki Kasper Kotkansalo ei pitänyt tästä, vaan kävi Foliniin käsiksi saaden aikaan pienen torikokouksen.

Liigassakin komeilla syötöillä ja kovilla tehoilla ihastuttanut Ryan Lasch osui myöhemmin HIFK:n Rony Ahosta päähän kovasti saamatta minkäänlaista kakkua. Videotallenteen perusteella tuomio – tai no, tuomitsemattomuus – ei ollut lainkaan helsinkiläisyleisön mieliin.

Lohkon tilanne on huippujännittävä ennen päätöskierrosta. Frölunda on kärki 11 pinnalla, sveitsiläinen Lions seuraa toisella jatkajan paikalla 10 pisteessä. HIFK:llakin on saumat jatkoon, kun sen pistesarake näyttää yhdeksää.


St. Louis Blues – Florida Panthers | Kissapaidat vahvoilla Missourissa!

Floridan ruuti on kuivaa! Joutuuko Ville Husso jälleen kiekkosateeseen?