”Tehotonta puurtamista” – Jokerit ajautunut tappioputkeen, Ufan suomalaiset rokottivat jatkoajalla

© Kuva: AK Bars

Jokerien huima 11 ottelun voittoputki KHL:ssä tuli päätökseensä hiljattain. Nyt joukkue onkin vuorostaan joutunut poistumaan kaukalosta hävinneenä osapuolena kolme kertaa putkeen.

Perjantai-iltana pelatussa ottelussa Jokerit kohtasi vieraskentällä Salavat Julajev Ufan. Heti avauserän aikana Ufa paineli jo 2-0-johtoon. Jokerit kuitenkin kampesi tasoihin, kun Alex Grant kavensi toisessa erässä ja Philip Holm tasoitti päätöserässä ylivoimaosumallaan.

Ottelu eteni jatkoajalle, joka ehti vanheta ainoastaan 35 sekuntia. Ratkaisumaali nähtiin suomalaispelaajien toimesta. Teemu Hartikainen levitti hyökkäysalueella kiekon Sakari Manniselle, joka pääsi etenemään hieman lähemmäs maalia ja ampui terävästi ranteella kiekon Jokerien pömpeliin. Ottelu päättyi näin ollen Ufan 3-2-voittoon.

Jokerien päävalmentaja Lauri Marjamäki kommentoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, että joukkueen pelaamisessa on ollut paljon hyviäkin asioita tappioista huolimatta.

– Oikeastaan koko vieraskiertue on ollut aika samanlainen. Meidän peli on vähän tehotonta puurtamista nyt. Me voitamme kaikki laukaustilastot lähes joka pelissä, mutta sellainen viimeinen terävyys puuttuu, Marjamäki summasi.

– Me olimme ensimmäisessä erässä todella hyviä. Kun katsoo mitä tahansa tilastoa näkee, että olimme hyviä vaikka tulos oli huono, Marjamäki painotti.

Aiemmissa vierasotteluissaan Jokerit hävisi Avtomobilist Jekaterinburgille 5-1 ja ennen sitä voittomaalikilpailun jälkeen Traktor Tsheljabinskille 3-2. Kolmesta vierasottelusta käteen jäi kaksi pistettä. Jokaisessa ottelussa Jokerit kuitenkin laukoi maalia kohti vastustajaansa enemmän, kuten Marjamäkikin totesi.

Jokereilla on ensi viikolla loistava mahdollisuus palata voittojen tielle, kun se pelaa peräti kolme ottelua kotiluolassaan. Ensimmäinen näistä pelataan tiistaina kello 18:30 alkaen, kun Neftehimik Nizhnekamsk saapuu Helsinkiin.

Mannisen voittomaalin Jokereita vastaan näet alta tai täältä.