Yllättävän oloinen paljastus: Jokereista tuttu tähti takoi hurjia tehoja – ja pelkäsi samalla kuolemaa

© Kuva: Getty Images

KHL:n Jokereissa kaudella 2014-15 yhteensä 70 ottelussa peräti 55 pistettä (19+36) latonut ruotsalainen Linus Omark kertoi äskettäin TV4:n Wikegård vs -ohjelmassa takavuosien rajuista murheistaan. Niitä on vaikea kuvitella todellisiksi, sillä niin hyvä pelimies Omark on ollut.

34-vuotias pelaaja oli KHL:ssä henkisistä vaikeuksista huolimatta ilmiömäinen seppä takoen 401 runkosarjapelissä 353 (106+247) pistettä. Pudotuspeleissä tahti oli vieläkin kovempi: 75 ottelua, 76 pinnaa – 18+58.

Ne henkiset vaikeudet konkretisoituivat KHL-aikoina ahdistuksena. Venäjältä lähtemiseen syynä oli kuolemanpelko. Omark kertoi pelkäävänsä lentämistä ja KHL-otteluissa hän kuvitteli kuolevansa jäälle. Pelaajalle tehtiin lukuisia sydäntutkimuksia – niin monia, ettei hän edes tiedä, että kuinka monia.

– Minulla saattaa olla maailmanhistorian tutkituin sydän.

Ruotsalaismestarin tie vei Jokerien jälkeen Salavat Julajev Ufaan, viime kaudella hän kantoi sveitsiläisen NL:n Geneve-Servetten värejä. Nyt Omark kiekkoilee kotimaansa Luulajassa.

Omarkin tarinasta kirjoitti Suomessa ensiksi MTV Uutiset.