Jesse Puljujärvi avasi maalihanat NHL:ssä heti – kasvoille irtosi mahtava hymy

© Kuva: Getty Images

Edmonton Oilersin ykkösketjuun nousseesta Jesse Puljujärvestä tuli NHL-kauden 2021-22 ensimmäinen maalinteossa onnistunut suomalaispelaaja. Laituri nakutti pikkumustan Vancouver Canucksin reppuun heti joukkueiden kauden ensimmäisen pelin ensimmäisessä erässä.

Suomalainen oli haaskalla sutien Darnell Nursen kudista irronneen irtokiekon häkkiin digitaalien näyttäessä aikaa 16.55. Maali oli Puljujärven lisäksi myös Oilersin kauden ensimmäinen.

Kun toisessa erässä Oilers osui taas kerran, mutta päätöserä kirjattiin Canucksille 0-2, meni ottelu jatkoille ja sen kautta voittomaalikisaan. Siinä Oilers oli parempi ja voitti matsin 3-2.

Puljujärvelle irtosi vastuuta 20.02. Laukauksia tilastoihin kirjattiin kuusi kappaletta, tehotilasto jäi nolliin. Ottelun muut suomalaiset olivat Vancouveriin siirtynyt nelosketjun Juho Lammikko (0+0, 10.07, 0, 0) sekä Oilersin luukkua avannut Mikko Koskinen.