Kun ei lähde, niin ei lähde – Liigan menestyjäsuosikki vajoaa sarjataulukossa: ”Eiköhän tulostaulu kerro sen, miten me onnistuimme”

© Kuva: Velimatti Lehmusvuori

Liigakauteen menestyjäsuosikkina lähteneen Ilveksen turkki on pöllynnyt sarjassa viime aikoina yllättävän rajusti. Ilves taipui keskiviikkona Lahdessa sensaatiojoukkue Pelicansin käsittelyssä 1-2, ja nyt tamperelaisjoukkue on vajonnut sarjataulukossa vasta 11:nnelle sijalle.

Lahdesta joukkue olisi kyllä ansainnut vähintään pisteen, sillä niin väkevästi se painosti ajoittain. Lisäksi Ilves sai kiekkoa maalille, mutta pystypuut pelastivat Pelicansin ja maalivahti Emil Larmin. Molarille kirjattiin vain 15 koppia, vaikka kiekko pysyi isäntien puolustusalueella aika ajoin todella nätisti.

– Ensimmäisessä erässä olimme kipsissä, toisessa erässä pelasimme ok-kiekkoa jäähyihin saakka. Ne sekoittivat loppuerän. Viimeisessä erässä taistelimme kynsin ja hampain, Ilves-luotsi Jouko Myrrä sanoi matsin jälkeen järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

Ilveksen orkesteri on soittanut viime ajat mollivoittoisia säveliä. Häviö oli sille jo neljäs putkeen, ja voittoja on kirjattu tilille koko kaudella yhtä monta.

– Taas tuli turpaan, selittelyt eivät auta.

Myrrä rikkoi avauskokoonpanoon Petri Kontiolan ja Eemeli Suomen vitjan pistäen miehet eri ketjuihin. Lopussa kaksikko tosin oli jäällä yhdessä.

– Tuotettiin kahta äijää ja kiekkoja maalin eteen. Ratkaisupaikoissa epäonnistuimme, Myrrä näki.

– Tietysti jutut eivät kokonaisuutena ja varmaan ketjutasollakaan toimineet, kun hävittiin. Eiköhän tulostaulu kerro sen, miten me onnistuimme.

Torstaina Liigassa pelataan yksi matsi, kun yhtä lailla enemmän ja vähemmän takellelleet HIFK ja Tappara kohtaavat Helsingissä.