No ohhoh: Liigan viime kauden suomalaistykki nousi kesken NHL-kauden avauspelin Patrick Kanen sentteriksi ykkösketjuun

© Kuva: Getty Images

Viime kaudella HIFK:n väreissä tehoin 13+13 ihastuttanut helsinkiläislähtöinen Henrik Borgström jatkaa NHL-uraansa Florida Panthers -vuosien jälkeen Chicago Blackhawksin väreissä.

24-vuotias sentteri sai heti kauden avauksessa kovaa luottoa. Ennen tätä kautta vain 58 taalaliigan matsissa (9+10) pelannut hyökkääjä avasi Colorado Avalanche -koitoksen kolmosketjun laidalla, mutta pelin edetessä Borgström nousi peräti ykkösketjuun.

Päävalmentaja Jeremy Colliton pisti Blackhawksin ketjuja 2-4-tappiossa uusiksi. Puolet aloituksistaan voittaneen Borgströmin laidoilla viilettivät Alex DeBrincat sekä kolminkertainen Stanley Cup -voittaja Patrick Kane.

Suomalaishyökkääjä kellotti matsissa peliaikaa reilut 13 minuuttia ja hän sai tililleen syöttöpisteen Dominik Kubalikin iskemään 1-3-kavennukseen. Kakkossyöttö oli merkitty pitkän aikaa Philipp Kurasheville, mutta myöhemmin se korjattiin viime kauden HIFK-miehelle.

Suomalainen on Panthersin juhannuksen 2016 ykköskierroksen 23. varaus.