Colorado Avalanchen keskiviikkoyöstä ei jäänyt jälkipolville minkäänlaista kerrottavaa. Washington Capitals tuhosi Avsin 6-3, ja eniten pulassa Coloradolta olivat tällä erää joukkueen ykköshyökkääjät Mikko Rantanen ja Nathan MacKinnon.

Suomalainen iski maalin ja kauden avausmatsinsa pelannut kanukki yhden syöttöpinnan, mutta tähtien ilta oli muuten järkyttävä. Kummankin tehotilastoon merkattiin nimittäin puistattava lukema -5.

– Meidän on oltava paljon parempia. Tiedän, että me kaikki voimme olla parempia. En usko, että tässä on sen enempää sanottavaa, Rantanen oli puhunut Denver Postin mukaan.

Capsin kuudesta maalista viisi syntyi tasakentällisin, viimeisen se niittasi tyhjään rysään Rantasen saldo kolmessa pelissä on nyt 1+2, MacKinnonille matsi oli kauden ensimmäinen.

– Olen innoissani nähdessäni MacKinnonin mukana, Rantanen iloitsi.

Näiden herrojen kanssa ykkösketjussa hyökkäsi Andre Burakovsky. Gabriel Landeskog on sivussa pelikiellon takia.

– Luotamme meidän ykkösketjuun kyllä. Silloin, kun he ovat todella hyviä, me voitamme. Kun he ovat hyviä ja muut ovat hyviä, me voitamme, päävalmentaja Jared Bednar pyöritteli viitaten normaaliin ykkösketjuun Landeskog-MacKinnon-Rantanen.

– Tänään he eivät olleet niin iskussa. On matseja, jolloin he eivät välttämättä ole iskussa, mutta en ole paniikissa.

Colorado on voittanut kolmesta pelistään vasta yhden. Se jatkaa otteluitaan torstaiyönä Florida Panthersia vastaan.

Mainittakoon, että maalin suomalainen iski ylivoimalla. Se oli hänelle uran 50:s, ja Rantanen nousi joukkueen kaikkien aikojen ylivoimamaalipörssissä kymmenenneksi ohi Owen Nolanin.

LUE KESKIVIIKKOAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:

Aleksander Barkovilta kehut: Anton Lundell kiskaisi NHL-uransa avausmaalin – ja nousi jo nyt joukkueensa alivoiman peliaikakuninkaaksi hyökkääjistä!