Edmonton Oilersin ykkösketjussa hyvin tehoillut suomalaistykki Jesse Puljujärvi on ollut NHL-kauden viidessä ensimmäisessä pelissä maagisessa vireessä. Kun pelaajan yhden kauden piste-ennätys on 25 pinnaa, ja nyt tilillä on jo saldo 2+6, menee rekordi romukoppaan ilman mitään takapakkia.

Puljujärvi on pelannut rapakon takana kaudesta 2016-17 lähtien, mutta sesonki 2019-20 meni kokonaan Suomessa. Isokokoinen hyökkääjä takoi liigajoukkue Kärpissä 56 runkosarjan pelissä tehot 24+29=53, ja tuolla kaudella on Oilersin GM Ken Hollandin mukaan iso vaikutus tähän sesonkiin.

– Paluu Suomeen oli hyväksi hänelle. Hän oli sarjan pistepörssissä viiden parhaan joukossa ja sai itseluottamuksensa takaisin, Holland alleviivasi taalaliigan nettisivuilla.

Sen jälkeen alle 20- ja alle 18-vuotiaiden maailmanmestari löysi kemiansa maailman ykköspelaajiin kuuluvan Connor McDavidin kanssa, NHL:ään siirryttyään.

– Heillä on hyvä kemia keskenään. Puljujärven itseluottamus on kasvanut koko ajan, ja sitä vaaditaan, jotta voi olla huipputason urheilija. Nyt se puoli on hänellä kunnossa.

Öljypaidatkin ovat liitäneet. Joukkue on Tyynenmeren divisioonan kärki, kun se on voittanut kauden kaikki viisi otteluaan.