NHL-joukkue Pittsburgh Penguinsin matkaan nostettu nuorten maailmanmestari Kasper Björkqvist ei saanut vielä viime yönä debyyttiä tarunhohtoisessa. Pens kohtasi lähivuosien ykkösjoukkue Tampa Bay Lightningin saaden nokkaan peräti luvuin 1-5.

– Kasper on pelaaja, joka sytyttää muita. Hän on vahva kiekossa, alivoimalla, laitojen lähettyvillä ja kaksinkamppailuissa. Hänen kehityksensä on ollut rohkaisevaa, ja olemme innoissamme, että hän on nyt osa ryhmäämme, Pittsburgh-luotsi Mike Sullivan oli sanonut NHL:n nettisivujen mukaan.

Suomalainen on ollut jo pitkään vahva. Joukkueen oman vuoden 2016 kakkoskierroksen 61. varaus liekehti viime kaudella liigajoukkue KooKoon paidassa 46 ottelussa tehot 11+15=26.

– Mielestäni hän pelasi vahvasti myös harjoituskaudella. Nyt hän on saanut hieman itseluottamusta lisää.

Suomalainen on pelannut rapakon takana AHL:ää Wilkes-Barre/Scranton Penguinsissa ja NCAA:ta Providence Collegessa. Pelejä on kertynyt kaikkiaan 127 kappaletta.