Perjantai-iltana Lahdessa pelattu ottelu Pelicansin ja HPK:n välillä ei ollut ainakaan yhdelle miehelle mikään tavallinen runkosarjan kamppailu.

Ottelussa HPK:n 41-vuotias konkaripuolustaja Arto Laatikainen nimittäin rikkoi maagisen tuhannen pelatun Liigan runkosarjaottelun rajapyykin. Kyseisen rajan oli aiemmin onnistunut rikkomaan ainoastaan neljä muuta peluria.

Espoolainen kiekkoilija teki Liiga-debyyttinsä Bluesin riveissä jo kaudella 1998-99. Pitkällä urallaan mies on ehtinyt edustamaan myöskin JYPiä, TPS:ää, Kärppiä, Ilvestä ja nyt viimeisimpänä HPK:ta, jossa hänellä on meneillään neljäs kausi.

Laatikainen on pelannut Liiga-otteluita yhteensä 21 eri kauden aikana. Pelatuissa otteluissa ovat kertyneet tehopisteet 82+248=330. Hän on päässyt urallaan juhlimaan Suomen mestaruutta kolmeen otteeseen.

Lisäksi Laatikaiselta löytyy kokemusta Ruotsista kolmen kauden verran. Hän voitti sielläkin yhden mestaruuden.

Puolustaja merkkautti yhden syöttöpisteen juhlapelissään, kun HPK ryösti pisteet Lahdesta lukemin 3-0. Tänään lauantaina on luvassa lisää juhlallisuuksia Hämeenlinnassa, kun KalPa saapuu HPK:n vieraaksi kello 17:00 alkavaan otteluun.

Eniten pelattuja Liiga-otteluita:

  1. Jan Latvala: 1 230
  2. Markus Kankaanperä: 1 054
  3. Kristian Kuusela: 1 012
  4. Erik Hämäläinen: 1 001
  5. Arto Laatikainen: 1 000