NHL:n pohjalla rypevän Los Angeles Kingsin Rasmus Kupari onnistui joukkueen lauantai-illan 5-2-voittoon päättyneessä Montreal Canadiens -pelissä erinomaisesti.

Kolmosketjun ketjun keskellä hyökännyt pelaaja summasi matsissa tehot 1+1 vastaten 3-2-voittomaalista. Kupari valittiin ottelun kakkostähdeksi.

Kupari kellotti peliaikaa vajaat 13 minuuttia pelaten matsissa sekä yli- että alivoimaa. Kotkalainen vietti uransa ensimmäistä useamman kuin yhden pisteen yötä.

– Oli kunnia saada valmennusjohdolta vastuuta kakkosylivoimassa. Pelasin viime kaudella Ontario Reignissä ylivoimaa, joten tiesin, mitä tehdä. NHL:ssä peli on erilaista, mutta roolit ovat samantyyppisiä, Kupari iloitsi LA Kings Insider -nettisivulla.

Toista kauttaan NHL:ään yrittävä pelaaja on summannut kauden seitsemässä ottelussa saldon 2+1. Kun viime kaudella vastuuta irtosi niin ikään seitsemässä pelissä, taitaa nyt käsillä olla todellinen ensimmäinen iso taalaliigakausi.

– Olemme johtaneet aiemminkin 2-1 toisella tauolla, mutta menettäneet sen aseman. Tämä oli valtava juttu itseluottamuksellemme. Äijät tekivät todella hyvää työtä.

Kings-luotsi Todd McLellan kertoi, että Kupari on kuulemma innostuneen oloinen ja koko ajan valmis peleille. Kings jatkaa kauttansa sunnuntai-iltana Buffalo Sabresia vastaan.

– Juuri nyt hän sekä Arthur Kalijev antavat meille energiaa, Tyynenmeren divisioonan jumbon luotsi iloitsi.