Alle 20-vuotiaiden MM-pronssimitalisti Santeri Hatakan lähimenneisyys on pitänyt sisällään vuoristorataa. Debyytti NHL:ssä ja sen San Jose Sharksissa on tietysti ikimuistoinen juttu, mutta keskiviikkoyönä pelaajan tupaan tuli lunta urakalla uran toisessa matsissa.

Haipaidat kellistivät kovalla ryminällä kauden aloittaneen Buffalo Sabresin 5-3-numeroin ottelussa, jossa Hatakan peliaika oli noin puolet pienempi debyyttiin verrattuna. Tehoitta jäänyt nuorten MM-pronssimitalisti pelasi vain vajaat kahdeksan minuuttia, syynä jonkinlainen loukkaantuminen.

John MacLeanilta ei ole tullut päivitystä ylävartalovammasta kärsivän Santeri Hatakan tilanteeseen. Tapauksesta tiedetään huomenna enemmän, toimittaja Curtis Pashelka kirjoitti Twitter-tililleen.

MacLean on Sharksin kakkosluotsi.

Hatakka pelasi ennen rapakon taakse siirtymistä Jokerien junioreissa, pari viime kautta menivät Liigan Ilveksessä ja lainalla Mestiksen KOOVEEssa. Kevät 2019 toi alle 18-vuotiaiden Suomen mestaruuden ja tammikuun 2021 alle 20-vuotiaiden MM-pronssin.