Tämän kauden kauden kymmenestä pelistään yhdeksän voittanut Florida Panthers ei jäänyt NHL:ssä taaskaan pisteittä, kun joukkue kellisti Washington Capitalsin perjantain vastaisena yönä jatkoajan päätteeksi 5-4.

Ykkössentteri Aleksander Barkov iski joukkueensa ensimmäisen ja neljännen maalin, vuoden 2019 maailmanmestari Eetu Luostarinen nousi jatkoaikasankariksi onnenkantamoisella.

Florida johtaa Atlantin divisioonaa jo seitsemän pisteen erolla ennen kaukana seuraavia muita porukoita. Kun joukkueen ykkössentteri Barkov on summannut siinä sivussa kymmeneen peliin 12 pinnaa (7+5), riittää pantteripaitojen keskuudessa iloa. Se ei kuitenkaan Barkovista hehku ulos ainakaan mitenkään negatiiviisella tavalla.

– Häntä on ilo valmentaa. Olen erittäin kiitollinen mahdollisuudesta valmentaa Barkovia. Hänellä ei ole ollut egoa viimeisen kolmen kauden aikana, jolloin olen saanut ole hänen kanssaan, Panthers-luotsi Andrew Brunette ylisti seuran kotisivuilla.

– Barkov haluaa vain tulla paremmaksi päivittäin ja hän käyttää valtavasti aikaa siihen. Se on hauskaa nähtävää.

Suomalainen pelasi matsissa yli 23 minuuttia saaden tehotilaston asteen plussalle. Maailmanmestari Luostarinen oli kaukalossa reilut 13 minuuttia (+1). Myös sekuntia vaille vartin pelannut Anton Lundell palasi askiin pelissä, jossa Barkov valittiin lopulta ykköstähdeksi.

– Ja Luostarinen pelasi h*lvetillisen ottelun. Häneen voi todellakin luottaa, Brunette jatkoi.

Vuoden 2019 maailmanmestarin jatkoaikamaali syntyi syöttöyrityksen päätteeksi. Kiekko lirahti sisään kovanaama Tom Wilsonin romujen kautta.

– Hän osaa tehdä peliä. Eetu on todella aliarvostettu pelaaja.

LUE PERJANTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:

Ykköstähti Miro Heiskaselta huikea iltapuhde – joukkuekaveri heitti huiman arvion timantista: ”Todennäköisesti”