Uransa päättänyt entinen puolustaja Ville Koistinen kertoi pari kuukautta sitten käyneensä lähellä kuolemaa viime kesänä. Mies oli ollut kuntosalilla normaalisti, kunnes häntä oli alkanut huimaamaan.

Koistinen ajatteli, ettei kyseessä ole mitään vakavampaa, sillä hän oli kokenut vastaavanlaisia tuntemuksia rankkojen harjoitusten jälkeen ennenkin. Nyt tilanne oli kuitenkin aivan toinen: miehen päästä oli katkennut valtimo.

– Lähdin kävelemään kohti kuntosalin respaa ja oikea jalka laahasi perässä. Henkilökunta tajusi, että nyt on vakava tilanne kyseessä ja soittivat ambulanssin. Nousin vielä itse ambulanssiin ja laitoin videoviestin perheelle, että nyt iskällä on jotain huonosti. Sen jälkeen onkin viikon verran valot pimeänä. En muista mitään, mitä on tapahtunut, Koistinen muisteli tapahtumia Yle Urheilun artikkelissa.

Koistiselle tehtiin kolme tuntia kestänyt leikkaus, minkä jälkeen hän oli teho-osastolla seuraavat kymmenen päivää ja vielä viisi päivää tarkkailussa normaalilla osastolla. Hänellä oli 50 prosentin mahdollisuus selviytyä tapauksesta hengissä.

Koistinen selvisi kuin selvisikin tilanteesta lopulta säikähdyksellä ja voi tällä hetkellä hyvin. Hän on jopa tehnyt paluun samalle kuntosalille.

– Tässä nyt ollaan taas ja hymy on huulilla. Minulle olisi voinut käydä erittäin huonosti. En olisi voinut ajatella, että näin tapahtuisi omalle kohdalle. Olen urheillut koko elämäni ja olen yrittänyt urheilla ja liikkua myös peliuran jälkeen. Tällaisen jälkeen terveyttä osaa arvostaa ihan eri tavalla.

Tapaus on luonnollisesti vaikuttanut Koistiseen, myöskin positiivisella tavalla.

– Nykyisin osaan enemmän arvostaa, mitä on ympärillä kuten oma perhe ja ystävät. On tietysti monia muitakin asioita. Nyt mennään hymy huulilla, nautitaan elämästä ja toteutetaan unelmia, koska ikinä ei voi tietää mitä elämässä tapahtuu.

– Pyrin jatkossa siihen, etten näyttäisi nyrpeää naamaa ihan pienistä asioista. Jos esimerkiksi auton vanteeseen tulee naarmu, se on tosi pieni asia verrattuna siihen, mitä olen käynyt läpi viime kuukausien aikana.

Pelaajaurallaan 39-vuotias Koistinen nähtiin muun muassa Liigassa, NHL:ssä, maajoukkueessa, Sveitsissä ja Saksassa. MM-kisoissa hän oli voittamassa kertaalleen sekä hopeaa että pronssia.