New Jersey Devilsin suomalaishyökkääjä Janne Kuokkanen on esiintynyt NHL:n syyskaudella varman tyylikkäästi. Pelaaja, joka ei loista otsikoissa joka ikinen aamu, on summannut kauden 11 pelissä kaksi maalia ja kolme pinnaa tehotilaston ollessa napsun plussalla.

Joukkueen leirissä alle 18-vuotiaiden maailmanmestarin panos miellyttää. Päävalmentaja Lindy Ruff kehui suojattiaan NHL:n verkkosivujen jutussa.

– Hän on todella fiksu pelaaja ja tietää, minne mennä. Hän löytää tyhjiä tiloja ja valtaosa hänen maaleistaan tulee maalivahdin alueen ja aloitusympyröiden hakasten väliseltä alueelta esimerkiksi kamppailutilanteista.

Oulunsalolainen murtautui Devilsin avainpelaajaksi vasta viime kaudella, vaikka NHL-debyytti tapahtui jo kaudella 2017-18. Kuokkanen pelasi taalaliigassa menneellä sesongilla 50 ottelua pistein 8+17.

– Osa pelaajista pysyy mielellään kaukalon ulkoreunoilla, mutta hän varmasti hakeutuu keskustaan päästäkseen paikoille. Ja me myös tarvitsemme pelaajia, jotka raivaavat tiensä keskelle ja tekevät samalla tilaa muille, Ruff painotti viitaten samalla siihen, että Kuokkanen tekee hyvää, tilastoissa näkymätöntä työtä.

Kuokkanen on profiloitunut taalaliigassa nöyräksi kahden suunnan hyökkääjäksi, jonka hyvyyttä ei punnita joka ilta tehoilla. Uran kaikki 73 NHL-ottelua ova tuoneet tehot 10+18.