Sami Vatanen palasi tehokkaasti Leijoniin – kommentoi samalla myös tulevia olympialaisia

© Kuva: Getty Images

HELSINKI. Sami Vatanen teki näyttävän paluun Leijoniin torstai-iltana, kun Suomi kukisti Venäjän Karjala-turnauksen avausottelussaan maalein 3-0.

Ottelussa isossa roolissa esiintynyt entinen NHL-puolustaja antoi välittömästi hyviä näyttöjä  Leijonien valmennukselle, kun hän syötti kaksi maalia. Vataselle esiintyminen oli erityinen, sillä hän oli pelannut maajoukkueessa viimeksi kaudella 2016-17.

– Olihan se mukavaa pelata. Siinä on aina hieman ekstralatausta, kun pääsee pelaamaan maajoukkuepaidassa kotiyleisön edessä. Harvinaisia hetkiä, Vatanen kommentoi heti ottelun päätyttyä.

Nykyisin Sveitsin pääsarjassa Geneve-Servette HC:n riveissä kiekkoileva Vatanen oli tyytyväinen niin omiin kuin koko joukkueenkin otteisiin.

– No joo, lähdettiin pelaamaan ihan omaa peliä. Joukkueena pelattiin tänään hyvä 60-minuuttinen. Hyvä, että saatiin heti tehtyä tulosta, mutta sitä pitää tehdä myös seuraavissa otteluissa, Vatanen sanoi.

Kokenut puolustaja on myös yksi niistä Euroopassa kiekkoilevista nimistä, jotka ovat vahvasti tyrkyllä Leijonien olympiajoukkueeseen. Vatasen mukaan keskittyminen on kuitenkin tällä hetkellä täysin Karjala-turnauksessa.

– No ei sitä (olympialaisia) tässä vaiheessa mietitä. Totta kai jokainen, joka tätä lajia pelaa, haluaa olympialaisiin. Niitä mahdollisuuksia ei kuitenkaan ole uran aikana montaa. Se olisi hieno kokemus ja sen eteen tehdään töitä. Mutta keskitytään nyt näihin otteluihin ja nautitaan.

Miikka Lahtinen
Twitter: @ladalahtinen