HELSINKI. Hartwall Arena, lauantai-ilta, Suomen miesten kiekkopeli ja reilut 9 000 katsojaa. Kuuluttaja ilmoittaa tunnelmaa luoden Leijonien avauskentällisen, tuttuun tyyliin. Maalivahti Niclas Westerholmin nimi kajahtaa yleisölle ensimmäistä kertaa maajoukkuepeleissä.

– Oli se hieno hetki. Ei sitä oikein pysty sen kummemmin kuvailemaan. Tietynlainen unelmien täyttymys oli olla leijonapaita päällä kotiottelussa, SaiPa-vahti sanailee rauhalliseen sävyyn hymyn noustessa kasvoille.

– Itse pääsi peliin heti sisään, kun Tshekki laukoi paljon. Keskusta puolustettiin hyvin. Se iso laukaisumäärä helpotti, 16 koppia maajoukkueen debyyttierässä ottanut SaiPa-vahti sanoo Tshekki-voiton jälkeen.

Jännityksen 24-vuotias helsinkiläislähtöinen myöntää.

– Oli jännitystä. Jos tämä ei jännittäisi, niin olisi väärässä paikassa. Yritin vain siirtää sen sivuun ja keskittyä omaan tekemiseen.

Pelaaja oli aikoinaan kiekko-otsikoissa tehtyään sopimuksen NHL-joukkue Nashville Predatorsin kanssa. Nyt sesongit vuodesta 2016-17 lähtien ovat taittuneet pääasiassa SaiPassa.

– SaiPa niin sanotusti huoli minut. Maalivahtivalmentaja Janne Valtosen ”kanssa” olen hiipinyt Liigaan. Nähdään pelaaminen samalla tavalla, yhteistyö on toiminut. Meillä on rehellinen valmennussuhde, pystytään sanomaan asioita puolin jos toisin.

Entä tulevaisuus?

– Joskus toistekkin haluan laittaa leijonapaidan päälle, NHL on edelleen unelma ja tavoite, erään tutun Preds-legendan esikuvakseen kertova Westerholm maalailee.

– Nuorempana Pekka Rinne oli vahva esikuva. Hän on ehkä suurin.

Westerholmin (192cm) ja Rinteen (195cm) raamit ovat samantyyppiset.

– Joo, pituus meillä on yhteistä, pelaaja virnistää ison mediajoukon revetessä nauruun.

Kelpaa siinä hauskuuttaa toimittajia. Maajoukkuedebyytissä hyppysiin tarttuu 29 koppia, ja sunnuntaina turnausvoitosta Ruotsia vastaan pelaava Suomi kaataa Tshekin 4-2.