Moni saattoi olettaa, että Edmonton Oilersin olisi ajautunut ykkösvahti Mike Smithin loukkaantumisen takia pulaan. Toipumisajan epäselvä pituus sekoitti sekin arkea.

Oilersin kotisivujen blogissa muistutettin ensiksi, että alavartalovamman piti pitää pelaaja pois pari viikkoa. Sitten ennuste lyheni, sitten sen arvioiminen olikin vaikeaa. Nyt Anaheim Ducks -pelin tärskystä on aikaa jo kuukausi.

Ongelmista ei ole ollut tietoakaan, vaan päinvastoin – kiitos maalivahtiosaston.

– Tänä aikana (Mikko) Koskinen on pystynyt hoitamaan hommia Stuart Skinnerin avustuksella, blogissa muistutettiin seuraavaksi.

– Koskinen on ollut loistava ja niin ovat tilastotkin. Silmiä hivelevin tilasto on voitto-tappio-rekordi 9-1.

Kiekot ovat tarttuneet peräti 91,5 prosentin varmuudella, päästettyjen maalien keskiarvo on 2,74. Oilers on Tyynenmeren divisioonan kärki väliaikaisena ykkösvahtinaan 33-vuotias suomalaiskonkari.

– Jo kauden alla leirillä kävi selväksi, että hiljainen kiekkojen pysäyttäjä haluaisi pitää hauskaa tällä kaudella, blogissa maalailtiin lisäten, että suomalaisen perheen majaileminen Edmontonissa on omiaan lisäämään liekehdintää.

Koskinen on pelannut tällä kaudella 10 ottelua, Smith ehti torjua kolmessa matsissa. Skinner on päässyt urakoimaan kahdessa koitoksessa.

Oilersin ottelut jatkuvat ensi yönä vieraskaukalossa Winnipeg Jetsiä vastaan.