Jääkiekon maailmanmestaruutta kaksi ja puoli vuotta sitten juhlinut siilinjärveläinen Eetu Luostarinen on iskenyt tällä kaudella maalin Florida Panthersille lähestulkoon joka toisessa ottelussa. Kauden saldo 14 pelin jälkeen on 6+0, ja tuolla maalimäärällä irtoaa pantteripaitojen maalipörssin kolmossija.

Edellä ovat vain yhdeksän häkin Anthony Duclair ja Aleksander Barkov.

Perjantaiyönä Luostarinen vastasi voittomaalista toisen erän alussa, kun hän upotti Floridalle 2-1-osuman 4-1-numeroihin päättyneessä ottelussa New Jersey Devilsiä vastaan.

– Mikä alku hänen kaudelle, paikallistoimittaja Jordan McPherson ihasteli Twitter-tilillään.‌

Jordan McPherson

@J_McPherson1126
Six goals for Eetu Luostarinen already this season. That's third on the team behind Barkov (9) and Duclair (8) What a start to the season for him.

#FlaPanthers

Jordan McPherson

@J_McPherson1126
2-1 #FlaPanthers. Eetu Luostarinen

16:52 left in the second period.

Luostarinen kellotti ottelussa peliaikaa vajaat 13 minuuttia. Panthersin toinen suomalaissentteri Anton Lundell jäi pisteittä, mutta vastuuta irtosi päälle 17 minuuttia. Aleksander Barkov oli sivussa loukkaantuneena.

NHL:ään toissa kaudella murtautunut, mutta silloin vain kahdeksan peliä Carolina Hurricanesissa pelannut Luostarinen sai viime kaudella vastuuta 44 pelissä pistein 3+5. Tähän faktaan nähden nykyinen maalivire on upeaa seurattavaa.

Yön kierros oli vielä kesken, kun tämä juttu julkaistiin. Silloin Luostarinen keikkui suomalaistenkin maalipörssissä jaetulla kolmospaikalla, edellään Barkov ja seitsemän häkin Canes-pelaaja Sebastian Aho.

LUE PERJANTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:

NHL:n surkimukselle totaalinen tyrmäysisku jumbopelissäkin – suomalaishyökkääjä kykeni sentään pieneen urotekoon