Tällä hetkellä Liigassa Mikkelin Jukurien riveissä säkenöivän Aatu Rädyn nimi on noussut NHL:ssä siirtospekulaatioihin.

The Athletic -sivuston toimittaja Arthur Staplen mukaan New York Islanders yritttää vahvistaa takalinjojaan kovalla pelaajalla, joka voisi tarkoittaa samalla sitä, että huippulupaavia Islanders-pelaajia saattaisi siirtyä kaupassa toiseen suuntaan.

– Islanders haluaa mennä päätyyn asti tällä kaudella, mikä tarkoittaa sitä, että (Lou) Lamoriello voisi olla valmis luopumaan kesän 2022 ensimmäisen kierroksen varauksestaan sekä huippulupauksistaan, kuten Samuel Bolducista tai Aatu Rätystä, kunhan vastikkeena tulisi Arizona Coyotesin puolustajan Jacob Chychrunin kaltainen pelaaja, Staple kertoo.

Räty teki Islandersin kanssa kolmivuotisen tulokassopimuksen kesällä. Tämän jälkeen nuori hyökkääjä osallistui myös joukkueen leirille, jossa hän onnistui valmentajien mukaan mainiosti. Suomalaisessakin nähdäänkin paljon potentiaalia. Hänestä voi tulla NHL-pelaaja jo lähivuosina.

– Räty on tällä hetkellä Islandersin paras hyökkääjälupaus. Hän voisi hyvin mahtua NHL-joukkueeseen kaudella 2022-23. Islanders on kuitenkin nyt voitto-moodissa, joten uhrauksia täytyy tehdä, Staple sanoo.