NHL:ssä vasta reilut 40 ottelua pelannut St. Louis Bluesin pakki Niko Mikkola nousi tiistaiyönä tapetille erilaisessa valossa, kun peruspuolustamisen hyvin hoitava maailmanmestari onnistui iskemään joukkueelleen maalin. Blues kaatoi Vegas Golden Knightsin 5-2 ja Mikkolan osuma oli pelin viimeinen.

Se oli kiiminkiläiselle uran kauden ensimmäinen ja uran toinen. Leijonien maailmanmestari sai pelin jälkeen vuolaita kehuja.

– Mikkola oli todella hyvä tänään. Hän oli pelin päällä, aggressiivinen ja liikkui hyvin. Hän teki hienon maalin ja pelasi kiekon kanssa varmasti, Bluesin päävalmentaja Craig Berube oli sanonut NHL:n nettisivujen mukaan.

Lähes kaksimetrinen ja vajaat satakiloinen järkäle oli pelannut taalaliigassa edellisen kerran kuun alussa. Ottelu oli Mikkolalle kauden kolmas, ja pelimäärä on ollut nousussa alati. Avauspelissä minuutteja kertyi vajaat yhdeksän, toisessa vajaat 12 ja nyt reilusti päälle 16.

– Nikolle oli valtava asia tulla kokoonpanoon mukaan tuolla tavalla. Hänellä on luultavasti ollut vaikeaa. Nyt hän pelasi kuitenkin upeasti. Maali oli hänelle tärkeä, ja olemme iloisia hänen puolestaan, Bluesin pakki Justin Faulk oli kehunut Bally Sportsin mukaan.