Piikkiöstä maailmalle ponnistanut Montreal Canadiensin Artturi Lehkonen on saanut viime aikoina tekemiseensä tehokkuutta, ja esimerkiksi seitsemän edellisen ottelun saldo on 1+5. Joukkueen edellisessä matsissa hyökkääjä iski kauden ensimmäisen maalinsa ja kaikkiaan kaksi pinnaa.

Joukkuekaveri Jake Evans on vaikuttunut suomalaisen tekemisistä, ja hän oli kehunut Habsin alaketjujen raatajaa NHL:n nettisivujen jutussa.

– Hän on hyökkäyspäässä paljon parempi pelaaja, kun vertaa siihen, miten vähän hän saa pelistään kunniaa. Hän osaa syöttää hyvin ja laukoa kovaa… Kunhan hän ei vain riko mailaansa laukoessaan, hyökkääjä oli virnistänyt.

– Hän tekee kaikki pienet asiat oikein. Hän käyttää mailaansa hyvin, on nopea ja tekee lujasti töitä. Hän on joukkueestamme hankalin pelaaja pelata vastaan.

Lehkosen yhden kauden maaliennätys on tulokaskauden 18 osumaa, piste-ennätys on 31 (11+20).