Mestiksen TUTO tiedotti nettisivuillaan, että suomalaishyökkääjä Roope Ranta ja kanadalaispakki Sami Pharaon siirtyvät turkulaisjoukkueen leiriin.

251 runkosarjaottelussa peräti 254 pinnaa (97+157) latonut Ranta palaa sveitsiläisseura SC Langenthalista kotimaahansa. Pharaon puolestaan saapuu Suomeen yhdysvaltalaisesta NCAA-joukkue Princeton Universitystä.

– Roope on kokenut ammattilainen, joka on pystynyt pelaamaan tuottavaa jääkiekkoa sarjassa kuin sarjassa. Etsittiin markkinoilta kokenutta maalintekijää ja hienoa, että Roopen ja meidän intressit kohtasivat ja saatiin mies Turkuun, urheilukoordinaattori Jouni Virpiö totesi.

Ranta on pelannut ulkomailla Saksassa, Ruotsissa ja Sveitsissä viimeiset kaudet. Edellisen kerran hänet on nähty Suomessa Jukurien paidassa kaudella 2015-16. Ranta takoi tuolloin Mestiksessä 49 runkosarjapelissä pisteet 23+38=61, 16 pudotuspeliottelua toivat tehot 5+13=18.

Mestiksessä viimeistä edellisenä keikkuva TUTO kohtaa viikonloppuna kotonaan Hermeksen ja vieraissa FPS:n.