Florida Panthersin Eetu Luostarinen joukkuekavereineen kyykyttivät Washington Capitalsia keskiviikon vastaisena yönä huolella. Pantteripaidat nousivat itäisen konferenssin kärkipelin 5-4-voittoon väkevän päätöserän myötä.

Panthers oli päätöserään lähdettäessä tappiolla 1-4, mutta viimeisen kaksikymppisen aikana joukkue latoi neljä maalia. Voittomaali syntyi digitaalien näyttäessä aikaa 59.45, mutta ennen tätä esille nousi Luostarinen.

Suomalaisyllättäjä latoi pelissä ja päätöserässä tehot 1+1. Alivoimalla syntynyt häkki kavensi pelin tilanteeksi 3-4. Maailmanmestarista voidaan käyttää termiä yllättäjä ilman sen kummempia argumentteja, kun esimerkiksi sinivalkoisten maalipörssissä hän keikkuu viidentenä.

– Luostarisen maalin jälkeen tiesimme, että jos jatkamme tällä tavalla, nousemme tasoihin ja lopulta voitamme, Floridan Ryan Lomberg sanoi seuran kotisivuilla.

Alivoimamaali oli suomalaishyökkääjälle NHL-uran ensimmäinen. Luostarinen pääsi läpiajoon, kun Washingtonin ykkössentteri Jevgeni Kuznetsov menetti pikkumustan hyökkäysalueellaan.

Voitto oli Panthersille kova. Joukkueet nimittäin keikkuvat itäisen konferenssin kärjessä tasapistein (33). Florida tosin on pelannut ottelun vähemmän.