New York Islandersiin tämän vuoden NHL Draftissa 2. kierroksella numerolla 52 varatun Aatu Rädyn otteet Mikkelin Jukureiden Liiga-miehistössä on pistetty merkille myös rapakon takana.

The Fourth Period -sivuston arvion mukaan Jukureiden paidassa pelaamissaan 11 Liiga-pelissä upeat tehot 6+7=13 iskenyt 19-vuotias sentteri alkaa osoittaa sitä talenttia, jota nuorukaiselta aiemmin odotettiinkin. Räty kuului vielä pari vuotta sitten ikäluokkansa suurimpiin lupauksiin maailmassa.

– Kausi on vielä pahasti kesken, mutta Rädystä on hyvää vauhtia tulossa vuoden 2021 varaustilaisuuden suurin ryöstö. Tällä hetkellä on on samassa pistetahdissa, kuin varaustilaisuuden kakkosvaraus Matthew Beniers tai vitospicki Kent Johnson, jotka molemmat pelaavat Michiganin yliopistojoukkueessa, TFP:n toimittaja James Nichols huomauttaa.

– Kaikki vaikuttaa siltä, ettei Rädyn tahti ole ainakaan hiipumassa. Tällä menolla näemmä nuoren suomalaisen Islandersin NHL-miehistössä mieluummin ennemmin kuin myöhemmin. Hienoa kehitystä Islandersin muuten ohuessa prospektipoolissa, toimittaja kehaisee.

Räty valittiin aiemmin Nuorten Leijonien kisajoukkueeseen vuodenvaihteen alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin.