Hallitsevan Suomen mestarin Lukon kausi on ollut haastava. Liigassa se kyntää alemmankin pudotuspeliviivan alla, ja tiistaina CHL-tarina tuli tiensä päähän varsin karulla tavalla.

Lukko sekä saksalainen Red Bull München lähtivät toiseen osaan yhteismaalien ollessa tasan 2-2. Jälkimmäisen kotipelissä homman nimi oli siis se, että voittaja etenisi välieriin. Lukko pääsi avauserässä johtoon Sebastian Repon maalilla, ja tässä vaiheessa kaikki näytti hyvältä.

Sen jälkeen illan kahdesta maalista vastasi vain ikävä kyllä kotijoukkue. Saksan maajoukkuemies Frederik Tiffels iski 1-1-tasoituksen toisen kaksikymppisen lopulla. Varsinaisella peliajalla ei enää maaleja nähty, joten ratkaisua haettiin jatkoerästä kerrasta poikki -menetelmällä.

Siinä ratkaisun suti väkisin Justin Schütz, ja Lukon tarina loppui puolivälierävaiheeseen. Lukko pelasi maalineduskahakassa löperösti, ja saksalaisjoukkue pääsi juhlimaan voittoa pienilukuisen kotiyleisön edessä yhteismaalein 4-3.

– Ensimmäinen erä oli meidän paras, toinen ja kolmas olivat Münchenin. Jäähyt veivät voimaa pois. Mutta parempi joukkue meni jatkoon, Lukko-luotsi Marko Virtanen sanoi CHL:n Youtube-tilillä julkaistussa haastattelussa.

München kohtaa CHL:n välierissä oman puolivälieräosuutensa kunnialla hoitaneen Tapparan. Se raivasi tieltään ranskalaisen Rouenin. Toisen semifinaaliparin muodostavat ruotsalaisjoukkueet Rögle ja Frölunda.