Yhdysvallat on julkaissut joukkueensa, jolla se lähtee puolustamaan alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruutta tapaninpäivänä alkaviin ikäluokan MM-kisoihin Edmontoniin ja Red Deeriin. Joukkue ei kohtaa alkulohkovaiheessa Suomea, vaan Venäjän, Ruotsin, Slovakian ja Sveitsin.

Kuten olettaa saattaa, mukana on lukuisia NHL:n tulevaisuuden nimiä. Yksi kirkkaimmista tähdistä on jo aiemmin alle 20-vuotiaiden MM-kultaa juhlinut Matthew Beniers, 19. Hän on NHL-draftin tuore ykköskierroksen kakkosvaraus.

– Luulen, että nyt meillä on täysin erilainen joukkue aiempaan verrattuna. Saimme mukaan paljon toki tuttuja kasvoja, mikä on mukava juttu. Se auttanee meitä, että meillä on keskenään viihtyviä pelaajia, Beniers sanoi NHL:n nettisivuilla.

Tähtipaidat ovat jääneet vuoden 2016 kisoista lähtien vain kerran mitaleitta. ”Vahinko” sattui vuonna 2020 Tshekin Ostravassa ja Trinecissä, jossa USA:n tie tyssäsi puolivälieriin Suomen kustannuksella.

Viimeisimmän draftin kärkinimistä mukana ovat myös Luke Hughes (#4), Matt Coronato (#13), Chaz Lucius (#18) ja Mackie Samoskevich (#24).

– Edellisissä kisoissa teimme jotain hyvin erityistä ja se oli mahtavaa. Mutta nyt meidän on aika kääntää sivua. Meidän pitää muistaa se, mikä toimi ja mikä ei toiminut, Beniers muisteli.

Mikäli et näe joukkuetta, niin voit katsoa sen täältä.