Leijonien urakka Channel One Cupissa käynnistyi torstai-iltana voitolla, kun Tshekki kaatui voittolaukauskilpailun jälkeen maalein 3-2.

Suomi sai otteluun hyvän alun, kun kamppailun avausmaalista vastasi reilun yhdeksän minuutin jälkeen ykkössentterinä toiminut Sakari Manninen. Osumaan syötön saivat Markus Granlund ja Ville Pokka.

Otteluraportti jatkuu videon alla.

discovery+ sport 🇫🇮

@dplussportfi
SAKARI MANNINEN! Salavat Ufan hyökkääjä iskee Suomen ensimmäisen ja tilanne on 1-0! #Leijonat #EHTfi #tvviisi

Enempää osumia ei avauserässä nähty, vaikkakin Tshekki sai luotua pari kelvollista maalintekotilannetta.

Toisessa erässä kamppailu jatkui tasaisena, mutta valittevasti erän ainoa maali syntyi tällä kertaa kotijoukkueen toimesta, kun Jan Kovarin erinomainen laukaus painui yläkulmaan ohi voimattoman Harri Säterin.

Myös Leijonat sai luotua toisessa erässä yhden huippupaikan, mutta Teemu Hartikainen ei saanut ohjattua kiekkoa maalin lähettyviltä sisään.

Kolmannessa erässä Suomi pääsi puolestaan uudestaan johtoon, kun Anton Levtchi ohjasi irtokiekon sisään. Osuma oli Tappara-tähdelle uran ensimmäinen Leijonat-paidassa. Levtchin maaliin syötön sai Joonas Kemppainen.

Suomi menee johtoon!! Anton Levtchi naulaa debyytissään tärkeän osuman Leijonille! #EHTfi #Leijonat #tvviisi

Levtchin osuman jälkeen kamppailussa voitto näytti menevän jo Suomelle varsinaisella peliajalla, mutta näin ei kuitenkaan käynyt, kun Milan Gulas toimitti kiekon Leijonien maalille vain 11 sekuntia ennen päätössummeria ja peliväline kimposi Mannisen mailan kautta omaan maaliin.

Jatkoajalla ei puolestaan maaleja nähty, joten voittajaa lähdettiin hakemaan voittolaukauskilpailusta, jossa parempi oli tällä kertaa Suomi. Ratkaisevan rankkariosuman viimeisteli Peter Tiivola.

Leijonien osalta turnaus jatkuu seuraavaksi lauantaina ottelulla Kanadaa vastaan. Näet turnauksen otteluohjelman ja sarjataulukon täältä.