Euro Hockey Tour: Channel One Cup - Moskovan turnaus

Channel One Cup - Venäjän EHT-turnaus

Venäjällä järjestettävä Channel One Cup on osa Euro Hockey Touria. Moskovan EHT-turnaus on suunniteltu pelattavaksi 17.-20. joulukuuta 2020. Täältä löydät turnauksen otteluohjelman, tulokset, pistepörssin, sarjataulukon sekä Leijonien joukkueen turnauksessa.

Sisällysluettelo

Aiemmat turnaukset

Turnausuutiset

Huomasitko tätä? Katso kuva: Leijonien uudessa hupparissa ikävä virhe

Suomen maajoukkueella oli viime viikolla käytössään Channel One Cupissa uudet hupparit, jotka ovat saaneet harvinaisella tavalla huomiota mediassa. Vaatemerkki Rukan valmistamat harmaat hupparit sisälsivät nimittäin...

Ykköstähti ylitse muiden! Fanit valitsivat: Tässä ovat Leijonien parhaat pelaajat

Kiekkofanit ovat yksimielisiä Leijonien Venäjän EHT-turnauksen ykköstähdistä. Leijonat.com järjesti gallupin Facebookin suositussa Jääkiekon olohuone -ryhmässä. Tulokset ovat selvät: maalivahti Frans Tuohimaa nousi ylivoimaiseksi ykkösnimeksi äänivyöryllä. Leijonissa...

Leijonat jäi jälleen maaleitta Venäjää vastaan – ex-NHL-hyökkääjä iski Suomen kanveesiin

Leijonat päätti Venäjän EHT-turnauksen Pietarissa sunnuntaina pelatulla stadion-ottelulla isäntämaa Venäjää vastaan. Suomi jäi viime vuoden tapaan maaleitta kotijoukkueen napattua ottelusta kliinisen 2-0-voiton entisen NHL-hyökkääjä Anton...

Otteluohjelma ja tulokset

Torstaina pelattava Suomi-Tshekki pelataan Suomessa. Alla alustava aikataulu. Otteluiden alkamisajat ilmoitetaan myöhemmin.

Torstai 17.12.2020
Klo ? Ruotsi – Venäjä
Klo ? Suomi – Tshekki

Lauantai 19.12.2020
Klo ? Suomi – Ruotsi
Klo ? Venäjä – Tshekki

Sunnuntai 20.12.2020
Klo ? Tshekki – Ruotsi
Klo ? Venäjä – Suomi

Jos haluat katsoa, miten kävi marraskuussa pelatussa Karjala-turnauksessa, näet tulokset ja sarjataulukon täältä.

Sarjataulukko

SijaMaa3P2P1P0PMEP
1. Tshekki00000-00
2. Suomi00000-00
3. Venäjä00000-00
4. Ruotsi00000-00

Pistepörssi

PelaajaMaaOMSP

Leijonat Channel One Cupissa 2020

Leijonien joukkue Venäjän EHT-turnaukseen julkaistaan joulukuussa.

Maalivahdit

Puolustajat

Hyökkääjät

Muut joukkueet

Mikä on Channel One Cup?

Venäjän isännöimä Channel One Cup eli Moskovan turnaus on osa Euro Hockey Touria. Turnaus pelataan perinteisesti joulukuussa, ja se on järjestyksessään EHT-kauden toinen turnaus Karjala-turnauksen jälkeen.

Turnauksella on pitkät perinteet ja se on järjestetty ensimmäisen kerran jo vuonna 1967. Turnauksen nimi muuttui Channel One Cupiksi vuonna 2006. Sitä ennen turnaus kulki Rosno Cup -nimellä. Lisäksi turnaus on kulkenut myös nimillä Baltika Cup sekä Izvestija-turnaus. Isäntämaa Venäjä ja edeltäjänsä Neuvostoliitto on ollut turnauksen menestynein joukkue.

Liput Channel One Cupiin

Leijonat pelaa alustavan suunnitelman mukaan turnauksen ensimmäisen ottelun Tshekkiä vastaan Suomessa. Vielä ei tiedetä, pääseekö Channel One Cupin otteluihin yleisöä. Mikäli Suomessa pelattavaan otteluun pääsee yleisöä, liput otteluun myy Ticketmaster.

Mikäli Venäjällä pelattaviin otteluihin pääsee yleisöä, ilmoitamme otteluiden lipunmyynnistä lisää myöhemmin. Koronaviruksen takia on myös huomioitava matkustusrajoitukset.

Liput Suomessa pelattaviin otteluihin: Ticketmaster

Channel One Cupin televisiointi

Kaudella 2020-21 Euro Hockey Tourin otteluiden televisioinnista vastaa Discovery Networks Finland. EHT:n ottelut ovat kaudesta 2020-21 alkaen katsottavissa TV5:sta ja suoratoistopalvelu Dplaysta.

– Discoveryn tarjoama paketti on kokonaisuutena erittäin kattava: Kaikki nykyään vapailta kanavilta nähtävät ottelut ovat jatkossakin vapaasti katsottavissa, Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen kommentoi sopimusta.

Myös Channel One Cupin ottelut näin ollen näkyvät TV5-kanavalta ja D Playsta.

Lisätiedot: D Play

Channel One Cupin historiaa

Venäjällä järjestettävällä Channel One Cupilla on pitkä historia. Turnaus on järjestetty ensimmäisen kerran jo vuonna 1967. Pitkään turnaus tunnettiinkin nimellä Izvestija-turnaus. Viimeinen Izvestija-niminen turnaus pelattiin Euro Hockey Tourin kaudella 1996-97. Sen jälkeen turnaus on kulkenut erilaisilla sponsorinimillä. Niminä on nähty muun muassa Baltika Cup sekä Rosno Cup. Vuodesta 2006 turnaus on kantanut Venäjän TV:n ykköskanavan mukaan nimeä Channel One Cup.

Turnaus liittyi Euro Hockey Touriin, kun EHT perustettiin vuonna 1996. Venäjän järjestämän turnauksen menestynein maa on Neuvostoliitto eli Venäjän edeltäjä. Tshekkoslovakia eli entinen Tshekki on myös menestynyt hyvin varsinkin Izvestija-nimen aikoihin.

Suomi otti historiansa ensimmäisen voiton Neuvostoliitosta vuoden 1971 Izvestija-turnauksessa. Voiton takuumiehinä hääräsivät tuolloin kaksi maalia tehnyt Juhani Tamminen ja yhden osuman iskeneet Matti Murto sekä Juha Rantasila. Voittoa pidetään yhä yhtenä jääkiekon Suomen A-maajoukkueen suurimmista.

Seuraava voitto Neuvostoliitosta Izvestija-turnauksessa tuli vasta vuonna 1986. Alla videokoostetta kyseisestä ottelusta.

Suomen Leijonat on voittanut Venäjän järjestämän turnauksen vain kaksi kertaa vuosina 2009 ja 2003.

Viime vuonna 2019 turnausvoiton vei Ruotsi. Suomi sijoittui kolmanneksi. Leijonat hävisi Venäjälle, voitti Ruotsin ja hävisi jatkoajan jälkeen Tshekille. Lue lisää viime vuoden turnauksesta tästä.

Venäjän turnauksen mitalitaulukko

Tilastot vuosilta 1967-2019.

SijaMaaKultaaHopeaaPronssiaYht.
1. Venäjä ja Neuvostoliitto3211548
2.Tshekkoslovakia ja Tshekki922839
3. Ruotsi551626
4.Suomi271928
5.Neuvostoliitto B ja Venäjä II1304
6. Kanada1214
7. Tshekkoslovakia II0011