Venäjän EHT-turnaus, Channel One Cup, pelataan joulukuussa 2021. Pohjakuva: Getty Images.

Channel One Cup - Venäjän EHT-turnaus

Venäjällä pelattava Channel One Cup on osa Euro Hockey Touria. Moskovan EHT-turnaus järjestetään ennen olympialaisia 15.-19. joulukuuta 2021. Turnaukseen osallistuu tänä vuonna poikkeuksellisesti myös Kanada.

Täältä löydät turnauksen otteluohjelman, tulokset, pistepörssin, sarjataulukon sekä Leijonien joukkueen turnauksessa.

Näytä koko sisällysluettelo

Turnausuutiset

Venäjä julkaisi EHT-joukkueensa – tällaisella ryhmällä se pelaa kotiturnauksessaan

Venäjä on julkaissut joukkueensa isännöimäänsä EHT-turnaukseen, joka pelataan ensi viikolla 15.-19. joulukuuta. Päävalmentaja Aleksei Zhamnovin johtama joukkue koostuu KHL-pelaajista. Mukaan on nimetty kolme maalivahtia, kymmenen...

Tällaisella joukkueella Ruotsi pelaa Venäjän EHT-turnauksessa – mukana ainoastaan KHL- ja SHL-pelaajia

Ruotsi on julkaissut joukkueensa ensi viikolla pelattavaan Venäjän EHT-turnaukseen. Päävalmentaja Johan Garpenlöv on nimennyt joukkueeseen kaksi maalivahtia, seitsemän puolustajaa sekä 13 hyökkääjää. Joukkue koostuu kokonaan...

Kanada tehnyt ensimmäiset pelaajavalintansa EHT:lle sekä Spengler Cupiin – mukana entisiä NHL-nimiä

Kanadan maajoukkue osallistuu joulukuussa tuttuun tapaan perinteiseen Sveitsissä järjestettävään Spengler Cupiin sekä nyt myös poikkeuksellisesti Venäjän EHT-turnaukseen. TSN:n sisäpiiritoimittaja Darren Dreger raportoi Twitterissä, että Kanada...

Otteluohjelma ja tulokset

Keskiviikko 15.12.
Klo 17.30: Venäjä – Kanada

Torstai 16.12.
Klo 17.30: Ruotsi – Venäjä
Klo 19.00: Tshekki – Suomi (pelataan Tshekissä)

Perjantai 17.12.
Klo 14.00: Kanada – Ruotsi

Lauantai 18.12.
Klo 10.00: Suomi – Kanada
Klo 14.30: Venäjä – Tshekki

Sunnuntai 19.12.
Klo 10.00: Tshekki – Ruotsi
Klo 14.30: Venäjä – Suomi

Jos haluat katsoa, miten kävi marraskuussa pelatussa Karjala-turnauksessa, näet tulokset ja sarjataulukon täältä.

Leijonat Channel One Cupissa 2021

Leijonien joukkue Channel One Cupiin ilmoitetaan 8.12. Joukkue lisätään tälle sivulle heti, kun se on julkaistu.

Muut joukkueet

Tshekin joukkueen kokoonpano – ei vielä julkaistu
Kanadan joukkueen kokoonpano – ei vielä julkaistu

Sarjataulukko

#Maa3P2P1P0PMEP
1. Venäjä
2. Ruotsi
3. Suomi
4. Tshekki
5. Kanada

Pistepörssi

PelaajaMaaOMSP

Mikä on Channel One Cup?

Venäjän isännöimä Channel One Cup eli Moskovan turnaus on osa Euro Hockey Touria. Turnaus pelataan perinteisesti joulukuussa, ja se on järjestyksessään EHT-kauden toinen turnaus Karjala-turnauksen jälkeen.

Turnauksella on pitkät perinteet ja se on järjestetty ensimmäisen kerran jo vuonna 1967. Turnauksen nimi muuttui Channel One Cupiksi vuonna 2006. Sitä ennen turnaus kulki Rosno Cup -nimellä. Lisäksi turnaus on kulkenut myös nimillä Baltika Cup sekä Izvestija-turnaus. Isäntämaa Venäjä ja edeltäjänsä Neuvostoliitto on ollut turnauksen menestynein joukkue.

Liput Channel One Cupiin

Tietoa lipunmyynnistä tulossa myöhemmin.

Channel One Cupin televisiointi

Kaudella 2020-21 Euro Hockey Tourin otteluiden televisioinnista vastaa Discovery Networks Finland. EHT:n ottelut ovat kaudesta 2020-21 alkaen katsottavissa TV5:sta ja suoratoistopalvelu Dplaysta.

– Discoveryn tarjoama paketti on kokonaisuutena erittäin kattava: Kaikki nykyään vapailta kanavilta nähtävät ottelut ovat jatkossakin vapaasti katsottavissa, Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen kommentoi sopimusta.

Myös Channel One Cupin ottelut näin ollen näkyvät TV5-kanavalta ja D Playsta.

Lisätiedot: D Play

Channel One Cupin historiaa

Venäjällä järjestettävällä Channel One Cupilla on pitkä historia. Turnaus on järjestetty ensimmäisen kerran jo vuonna 1967. Pitkään turnaus tunnettiinkin nimellä Izvestija-turnaus. Viimeinen Izvestija-niminen turnaus pelattiin Euro Hockey Tourin kaudella 1996-97. Sen jälkeen turnaus on kulkenut erilaisilla sponsorinimillä. Niminä on nähty muun muassa Baltika Cup sekä Rosno Cup. Vuodesta 2006 turnaus on kantanut Venäjän TV:n ykköskanavan mukaan nimeä Channel One Cup.

Turnaus liittyi Euro Hockey Touriin, kun EHT perustettiin vuonna 1996. Venäjän järjestämän turnauksen menestynein maa on Neuvostoliitto eli Venäjän edeltäjä. Tshekkoslovakia eli entinen Tshekki on myös menestynyt hyvin varsinkin Izvestija-nimen aikoihin.

Suomi otti historiansa ensimmäisen voiton Neuvostoliitosta vuoden 1971 Izvestija-turnauksessa. Voiton takuumiehinä hääräsivät tuolloin kaksi maalia tehnyt Juhani Tamminen ja yhden osuman iskeneet Matti Murto sekä Juha Rantasila. Voittoa pidetään yhä yhtenä jääkiekon Suomen A-maajoukkueen suurimmista.

Seuraava voitto Neuvostoliitosta Izvestija-turnauksessa tuli vasta vuonna 1986. Alla videokoostetta kyseisestä ottelusta.

Suomen Leijonat on voittanut Venäjän järjestämän turnauksen vain kaksi kertaa vuosina 2009 ja 2003.

Viime vuonna 2019 turnausvoiton vei Ruotsi. Suomi sijoittui kolmanneksi. Leijonat hävisi Venäjälle, voitti Ruotsin ja hävisi jatkoajan jälkeen Tshekille. Lue lisää viime vuoden turnauksesta tästä.

Venäjän turnauksen mitalitaulukko

Tilastot vuosilta 1967-2020.

SijaMaaKultaaHopeaaPronssiaYht.
1. Venäjä ja Neuvostoliitto3311549
2.Tshekkoslovakia ja Tshekki922839
3. Ruotsi561627
4.Suomi272029
5.Neuvostoliitto B ja Venäjä II1304
6. Kanada1214
7. Tshekkoslovakia II0011