Euro Hockey Tour: Channel One Cup - Moskovan turnaus

Channel One Cup - Venäjän EHT-turnaus

Venäjällä järjestettävä Channel One Cup on osa Euro Hockey Touria. Moskovan EHT-turnaus pelataan 12.-15. joulukuuta 2019. Täältä löydät turnauksen otteluohjelman, tulokset, pistepörssin ja sarjataulukon.

Sisällysluettelo

Sarjataulukko

Sarjataulukko päivittyy, kun turnaus käynnistyy.

Tulokset ja otteluohjelma

Tulokset

Tulokset päivittyvät, kun turnaus käynnistyy.

Ottelut

  • Alustava otteluohjelma. Kellonaikoihin tulossa vielä muutoksia.

Torstai 12.12.

  • Klo 18: Tshekki – Suomi (pelataan Tshekissä)
  • Klo 18: Venäjä – Ruotsi

Lauantai 14.12.

  • Klo 18: Suomi – Ruotsi
  • Klo 18: Venäjä – Tshekki

Sunnuntai 15.12.

  • Klo 18: Ruotsi – Tshekki
  • Klo 18: Venäjä – Suomi

Jos haluat katsoa, miten kävi marraskuussa pelatussa Karjala-turnauksessa, näet tulokset ja sarjataulukon täältä.

Pistepörssi

Pistepörssi päivittyy, kun turnaus alkaa.

PelaajaMaaOMSP

Turnausuutiset

Synkkiä uutisia! Kaksi Leijonat-pelaajaa loukkaantui – valtava lovi Liiga-seuralle?

TPS sai viikonlopun leijonapeleistä synkkiä uutisia. Seura tiedottaa, että joukkueen kaksi leijonanimeä Oula Palve ja Rasmus Tirronen ovat toistaiseksi sivussa joukkueen matkasta. Duo loukkaantui ilmeisesti...

IS: Pietarin ulkoilmaottelu sai Leijonilta kehuja murskatappiosta huolimatta – ”Kylmät väreet”

Suomen maajoukkueen pelaajat pitivät Pietarin EHT-ulkoilmaottelua hienona kokemuksena, vaikka mittelöstä jäikin kotiin vietäväksi karvas 5-0-tappio. Sibir Novosibirskin hyökkääjä Jukka Peltola kertoi Ilta-Sanomille Pietarin jalkapallostadionin puitteiden...

Karu selkäsauna! Venäjä löylytti Leijonia murskalukemin kymmenien tuhansien katsojien edessä

Venäjän maajoukkue pöllytti Leijonia lukemin 5-0 Channel One Cupin ulkoilmaottelussa Pietarissa. Leijonat avasi ottelun raikkaalla jalalla. Kotimaiset tähtipelaajat hyökkäsivät energisesti ja hallitsivat hienoisesti koko erää. Mainio...

Turnausvoitto tarjolla! Leijonat joutuu hirmuiseen huutomyrskyyn – tässä ketjut Venäjä-otteluun

Suomi kohtaa Channel One Cupin päätösottelussaan isäntämaa Venäjän. Ottelussa on panoksena turnausvoitto, sillä Venäjällä on kasassa viisi pistettä ja Suomella neljä. Ottelu pelataan Pietarissa Zenitin...

Hurja kiri palkittiin! Leijonat nousi komeaan voittoon Ruotsista – maalintekijätilastoon uusia nimiä

Suomi otti lauantaina päiväottelussa komean voiton, kun Ruotsi kaatui numeroin 3-2. Tiukassa ottelussa Ruotsi karkasi 2-0-johtoasemaan, mutta nousujohteisesti esiintynyt Suomen joukkue nousi lopulta varsinaisella peliajalla...

Leijonat Channel One Cupissa 2019

Suomen joukkue Venäjän järjestämään EHT-turnaukseen, Channel One Cupiin, julkaistaan joulukuussa. Joukkue lisätään tälle sivulle heti, kun se on julkaistu.

Voit katsoa Suomen joukkueen edellisessä EHT-turnauksessa, marraskuussa pelatussa Karjala-turnauksessa tästä linkistä.

Mikä on Channel One Cup?

Venäjän isännöimä Channel One Cup eli Moskovan turnaus on osa Euro Hockey Touria. Turnaus pelataan perinteisesti joulukuussa, ja se on järjestyksessään EHT-kauden toinen turnaus Karjala-turnauksen jälkeen. Vuonna 2018 turnaus järjestettiin pääosin Moskovassa, minkä lisäksi Suomi-Tshekki-ottelu pelattiin Tampereella ja Venäjä-Suomi-ottelu Pietarissa ulkoilmaotteluna. Turnauksen kanssa samaan aikaan pelattiin myös kotoista Liigaa.

Turnauksella on pitkät perinteet ja se on järjestetty ensimmäisen kerran jo vuonna 1967. Turnauksen nimi muuttui Channel One Cupiksi vuonna 2006. Sitä ennen turnaus kulki Rosno Cup -nimellä. Lisäksi turnaus on kulkenut myös nimillä Baltika Cup sekä Izvestija-turnaus. Isäntämaa Venäjä ja edeltäjänsä Neuvostoliitto on ollut turnauksen menestynein joukkue.

Liput Channel One Cupiin

Lisäämme tietoja Venäjän EHT-turnauksen lipunmyynnistä heti, kun tietoa julkaistaan.

Channel One Cupin televisiointi

Kaudella 2019-20 Euro Hockey Tourin kaikki ottelut näkyvät Ylen kanavilla ja suoratoistopalvelu Yle Areenassa.

Yle TV2 sekä Yle Areena näyttää kaikki Channel One Cupin ottelut joko suorina lähetyksinä tai jälkilähetyksinä. Suomen ottelut näytetään suorina lähetyksinä studio-osuuden kera.

Linkki: Yle Areena – EHT

Channel One Cupin historiaa

Venäjällä järjestettävällä Channel One Cupilla on pitkä historia. Turnaus on järjestetty ensimmäisen kerran jo vuonna 1967. Pitkään turnaus tunnettiinkin nimellä Izvestija-turnaus. Viimeinen Izvestija-niminen turnaus pelattiin Euro Hockey Tourin kaudella 1996-97. Sen jälkeen turnaus on kulkenut erilaisilla sponsorinimillä. Niminä on nähty muun muassa Baltika Cup sekä Rosno Cup. Vuodesta 2006 turnaus on kantanut Venäjän TV:n ykköskanavan mukaan nimeä Channel One Cup.

Turnaus liittyi Euro Hockey Touriin, kun EHT perustettiin vuonna 1996. Venäjän järjestämän turnauksen menestynein maa on Neuvostoliitto eli Venäjän edeltäjä. Tshekkoslovakia eli entinen Tshekki on myös menestynyt hyvin varsinkin Izvestija-nimen aikoihin.

Suomi otti historiansa ensimmäisen voiton Neuvostoliitosta vuoden 1971 Izvestija-turnauksessa. Voiton takuumiehinä hääräsivät tuolloin kaksi maalia tehnyt Juhani Tamminen ja yhden osuman iskeneet Matti Murto sekä Juha Rantasila. Voittoa pidetään yhä yhtenä jääkiekon Suomen A-maajoukkueen suurimmista.

Seuraava voitto Neuvostoliitosta Izvestija-turnauksessa tuli vasta vuonna 1986. Alla videokoostetta kyseisestä ottelusta.

Suomen Leijonat on voittanut Venäjän järjestämän turnauksen vain kaksi kertaa vuosina 2009 ja 2003.

Viime vuonna 2018 Suomi sijoittui Channel One Cupissa kolmanneksi. Turnauksen voitti kotijoukkue Venäjä. Lue lisää viime vuoden turnauksesta TÄSTÄ LINKISTÄ.

Venäjän turnauksen mitalitaulukko

Tilastot vuosilta 1967-2018.

SijaMaaKultaaHopeaaPronssiaYht.
1. Venäjä ja Neuvostoliitto3210547
2.Tshekkoslovakia ja Tshekki922839
3. Ruotsi451625
4.Suomi271827
5.Neuvostoliitto B ja Venäjä II1304
6. Kanada1214
7. Tshekkoslovakia II0011