Euro Hockey Tourilta ja IIHF:n järjestämistä turnauksista, kuten MM-kisoista, ulos suljettu Venäjän jääkiekkomaajoukkue joutuu pelaamaan nykyisin huomattavasti heikompia maita vastaan.

Venäjä nähtiin aiemmin EHT:llä yhdessä Suomen, Ruotsin ja Tshekin kanssa, mutta sodan alkamisen jälkeen vastustajien taso ei ole päätä huimannut.

Venäjä järjestää joulukuussa Pietarissa turnauksen, jossa se tulee pelaamaan alle 25-vuotiaiden maajoukkueella. Turnauksessa vastaan asettuvat Kazakstan, Valko-Venäjä sekä Kiina. Turnaus järjestettii myös viime vuonna, mutta tuolloin Kiina ei ollut vielä mukana.

Venäjällä ei ole tällä hetkellä asiaa EHT:lle, eikä arvokisoihin, eikä paluusta ole tässä vaiheessa tietoa. IIHF käsittelee Venäjän tilannetta kerran vuodessa. EHT:llä Venäjän on korvannut Sveitsi, jolla on sopimus aina kevääseen 2027 saakka.