Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue on pelannut itsensä todella lähelle Kajaanissa käytävien Euroopan Nuorten Olympiafestivaalien mestaruutta. Viiden maan välinen rutistus ratkeaa perjantaina yksinkertaisena sarjana pelattavan turnauksen päätöskierrokseen.

Suomi kohtaa päätöspelissään kakkosena kahden pisteen päässä väijyvän Venäjän.

Suomi voitti Tshekin 4-3-numeroin torstaina vajaan 400 katsojan edessä. HIFK:n liigajoukkueessa taannoin debytoinyt ja heti maalin rysäyttänyt Aleksanteri Kaskimäki iski tehot 1+1. Leijonille maalasivat kertaalleen Otto Hokkanen, Lenni Hämeenaho ja Kasper Lundell.

Suomen tehokkain turnauksessa on ollut Ilveksessä Liigaa ja KOOVEEssa Mestistä pelannut suurlupaus Jani Nyman pistein 2+2.

Pikkuleijonat johtaa turnausta yhdeksällä pinnalla – eli puhtaalla pelillä. Valko-Venäjälle yllättäen jatkoajalla hävinnyt Venäjä on kakkosena seitsemässä pinnassa ja Valko-Venäjä kolmosena viidellä pinnalla. Tshekki keikkuu neljäntenä kolmessa pisteessä, pelinsä jo pelannut Latvia jäi hännille nollaan pinnaan.

Perjantaina Suomelle riittää mestaruuteen yksikin piste, eli toisin sanoen jatkoaika- tai voittomaalikisatappio. Maat huipentavat turnauksen kello 18 alkavassa ”finaalissa”, pronssi ratkeaa kello 15 alkaen Valko-Venäjän ja Tshekin välillä.

Myös Sveitsin piti osallistua Kajaanin turnaukseen, mutta se vetäytyi maan koronavirustilanteen takia. Vetäytymisen takia mitalipelit vedettiin pois, ja turnausformaatti muuttui yksinkertaiseen sarjaan.