Pekingin olympialaisiin on aikaa enää alle kaksi kuukautta ja suomalaisittain yksi suurimpia mielenkiinnon kohteita on valinnat Leijoniin Pekingin kaukaloihin.

Tilanne tällä hetkellä tarjoaa mahdollisuuksia todella laaja-alaisiin spekulaatioihin. Lähtevätkö NHL-pelaajat yleensäkään olympialaisiin? Sotkeeko korona koko pakan? Mikä merkitys on sillä, että Suomessa ja Ruotsissa pääsarjoja tahkotaan läpi olympialaisten, mutta Keski-Euroopassa ei?

NordicBetin Studion tuore jakso tarttuu asiaan positiivisin mielin ja puntaroi Leijonien valintoja siitä lähtökohdasta, että kaikki ovat valittavissa. Studio-isäntä Juho Manninen sekä asiantuntijat Niklas Hagman ja Esa Kostet kirjasivat kukin omat rosterinsa ja sitten vertailtiin ja spekuloitiin lisää. Torstaina EHT-turnauksen 3-2-voitolla Tshekistä avanneesta Leijonaryhmästä ei varsinaista tunkua olympiajoukkueeseen ole.

Hyökkäyksen kahden kärkiketjun osalta selkeää näyttäisi olevan Sebastian Ahon ja Aleksander Barkovin sentteriroolit ja Mikael Granlund puolestaan olisi johtamassa kolmoskenttää. Laidoillekin on tarjolla tuttuja nimiä.

– Tavallaan hävytöntä, että Granlund on meillä vasta kolmoskentässä, vaikka kausi on ollut niin hyvä. Se kertoo materiaalin tasosta, Kostet huomauttaa NordicBet Studiossa.

– Toisaalta kolmesta ensimmäisessä kentässä ei sellaista eroa ole, kaikille on tiedossa isosti vastuuta, Hagman lisää.

Ovatko NHL:stä tutut tutkaparit valttia myös olympialaisissa? Vai sekoitetaanko ketjuja seurakytköksistä välittämättä? Mihin rooliin mahtuu Patrik Laine? Varmaa on vain se, että mikäli täydestä pakasta päästään valitsemaan, Leijonilla on positiivinen ongelma – ulos joukkueesta jää väistämättä etenkin hyökkäyspäässä todella kovan luokan pelaajia.

– Kovia pelimiehiä tulee joka tapauksessa jäämään ulos, Hagman tiivistää.

Leijonien ykkösmaalivahdista studion asiantuntijoilla ei ole erimielisyyttä – vastuuta on tiedossa isosti Juuse Sarokselle.

– Kyllä se aika selkeää on ja sellaiset näytöt on pöytään lyöty. Suomella on aina ollut huippumaalivahti ja on nytkin, Hagman kommentoi Sarosta.

Puolustuksen osalta vaihtoehtoja riittää, mutta ykköspakkipariin ovat vahvasti tarjolla Dallasin kaksikko Miro Heiskanen Esa Lindell.

Lähde: NordicBet