Carolina Hurricanes on näyttänyt NHL:ssä suuruutensa viime aikoina hurjalla tavalla. Sivuun tositoimista on jäänyt usea nimimies sivuun koronavirusprotokollan ja muiden syiden takia, mutta samalla joukkue liitää itäisen konferenssin piikkipaikalla. Viiden edellisen matsin saldo on neljä voittoa.

Joukkue on kerännyt syyskaudella 29 ottelusta 43 pinnaa. Kärkihyökkääjä Sebastian Ahon ollessa sivussa, on ainakin tämän hetken ykkössuomalaiseksi noussut komeassa pisteputkessa liitävä sentteri Jesperi Kotkaniemi

Porilaisen saldo näissä peleissä on 1+4 ja suomalainen on saanut vastuuta vartista 17 minuuttiin.

– Yritän vain tehdä samaa juttua uudelleen ja uudelleen riippumatta siitä, miltä jääaikani näyttää. Yritän pelata yksinkertaista jääkiekkoa. Tähän asti on mennyt hyvin, Kotkaniemi sanoi NHL:n nettisivuilla.

Canes vaikea kokoonpanotilanne on avannut ovia muillekin yllättäjille, jotka saavat saumansa loistaa.

– Se on aika vakuuttavaa. Tällaisessa tilanteessa on jouduttu nostamaan pelaajia mukaan, ja he ovat pelanneet korkealla tasolla. Se on hullua, mutta osoittaa, miten hyvin tämä organisaatio voi.

Kotkaniemi on ollut hänkin kauden aikana jos jonkinlaisessa turbulenssissa. Pelaaja aloitti sesongin laiturina, mutta nyt hänet on nähty Hurricanesin keskikaistalla. Siinä Kotkaniemi on päävalmentaja Rod Brind’Amourin mukaan kuulemma parempi.

– Meillä kuitenkin on kolme loistavaa sentteriä. Oli siis vaikeaa saada hänelle tilaisuus näyttää kykyjään. Nyt asiat menivät kuten menivät. Hän on saanut enemmän paikkoja ja hyödyntänyt ne.