Vaasan Sportissa pelaava kokenut maalivahti Niko Hovinen kirjoittaa blogia Vaasa-lehteen. Blogin nimi on Papin kyydissä ja sen kahdeksannessa osassa Hovinen kävi läpi joulua ja omia joulumuistojaan pelaajauran ajalta.

– Joulu on jääkiekkoilijalle varmaan ainoa hetki pitkän kauden aikana, kun ajatukset ei pyöri pelkästään jääkiekon ympärillä. Pääsee muutamaksi päiväksi rauhoittumaan perheen luokse.

33-vuotiaalla Hovisella on käynnissä kolmas kausi Sportin riveissä. Ennen tätä hän kierteli seurasta ja sarjasta toiseen melko tiuhaan tahtiin, sillä kausien 2012-19 aikana hän pelasi jopa 14 eri seurassa. Sen myötä mies on viettänyt joulujaan myöskin monissa erilaisissa paikoissa.

– Koska olen pelannut jääkiekkoa ammatikseni myös ulkomailla, olen saanut vuosien varrella viettää joulua milloin missäkin maassa. On tullut oltua yksin Kazakstanissa. Yksi joulu meni perheen kanssa New Yorkissa, ja Saksassakin on tullut oltua tähän vuodenaikaan. Nyt olen ollut onnekas, kun olen saanut viettää viime vuodet Suomessa.

Hovinen nosti esiin tuon Kazakstanissa yksin vietetyn joulun. Se on ollut hänelle yksi ikimuistoisimmista jouluista, mutta ei suinkaan positiivisella tavalla.

– Pelasin silloin KHL:ssä. Oltiin pelireissulla Astanassa Kazakstanissa, silloisen joukkueeni Admiral Vladivostokin kanssa. Jouluaatto ja joulupäivä meni periaatteessa yksin omassa hotellihuoneessa leffoja katsellen. Ei näkynyt joulupukkia.

Eikä siinä vielä kaikki:

– Tapaninpäivänä oli peli, joka loppui omalta osaltani ensimmäisen erän jälkeen lonkkavammaan. Ja samalla oli koko kausi paketissa, sillä vamma vaati leikkaushoitoa. Voit uskoa, että siinä iski koti-ikävä, kun makasin yksin jäähallin vieraskopin hierontapöydällä, lonkka paketissa Kazakstanissa. Mutta muisto se on sekin.

Kyseinen kokemus on nyt kaukana takanapäin ja sen jälkeen Hovinen on päässytkin viettämään joulujaan mukavimmilla tavoilla.

– Tänä vuonna joulu sujuu itselläni kotikonnuilla Espoossa. On hienoa olla muutama päivä ihan rauhassa perheen kanssa. Sitten taas jaksaa suunnata ajatukset jääkiekkoon.

Tällä kaudella Hovinen on pelannut Sportin maalilla 18 ottelua. Torjuntaprosentti näyttää tällä hetkellä lukemaa 90,9%.