Tämänkertaisissa nuorten MM-kisoissa nähdään kolme 16-vuotiasta pelaajaa. Connor Bedard, Dalibor Dvorsky ja Maxim Strbak saavat olla ylpeitä saavutuksestaan, johon on yltänyt aiemmin vain 61 pelaajaa nuorten MM-kisojen historiassa, mutta poikkeuksellisesta ilmiöstä ei ole kyse.

Sen sijaan vuonna 2001 nähtiin jotain täysin poikkeuksellista. Kyseisen vuoden turnauksessa pelanneet Andrei Kostitsin, Konstantin Zakharov ja Viktor Aleksandrov olivat Quanthockeyn mukaan kaikki 15-vuotiaita pelatessaan ensimmäisen kerran alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa.

Valko-Venäjää ja Kazakstania edustaneet hyökkääjät pääsivät kaikki edustamaan maataan miesten tasolla, mutta vain ensiksi mainittu ylsi urallaan NHL:ään. Heidän lisäkseen vain maalivahti Vitali Aristov on päässyt 15-vuotiaana nuorten MM-kisoihin. Vuonna 1999 kaikkien aikojen ensimmäinen tähän temppuun kyennyt pelaaja ei päässyt koskaan Valko-Venäjän alle 20-vuotiaiden ykkösvahdiksi ja lopetti uransa jo 22-vuotiaana.

Ensimmäinen 16-vuotias alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa oli Reijo Ruotsalainen. Vuonna 1977 ylivertaisesta luistelustaan tunnettu Ruotsalainen keräsi seitsemässä pelissä puolustajaksi kunnioitettavat tehot 2+3=5.

Se on edelleen yhdessä Sidney Crosbyn kanssa kaikkien aikojen kolmanneksi paras pistenoteeraus 16-vuotiaalta näissä karkeloissa. Kakkosena tässä tilastossa on Robert Reichel tehoin 3+8=11 ja ykkösenä Wayne Gretzky pistelukemin 8+9=17.