Liiga-joukkue Jukurit paljasti tapaninpäivänä uuden pelaajahankintansa, kun seura tiedotti venäläishyökkääjä Kirill Maksimovin saapumisesta joukkueeseen.

22-vuotias Edmonton Oilersin 5. kierroksen varaus on pelannut tällä kaudella 16 ottelua KHL:n huippuseura Moskovan TsSKA:ssa tehoin 2+1. Lisäksi mies on nakutellut 25 VHL-pelissä komeat 27 tehopistettä. Maksimovin loppukauden kattavaan sopimukseen sisältyy kahden viikon koeaika.

Jukurien urheilujohtaja Mikko Hakkaraisen mukaan venäläinen hankittiin Mikkeliin seuran jättäneen Jani Tuppuraisen korvaajaksi.

− Sopimuksen purkamisen myötä tarvitsimme leveyttä joukkueeseen, ja Kirill tuo meille sitä nimenomaan maalintekovoimana. Hän on isokokoinen (190 senttiä ja 94 kiloa) ja taitava hyökkääjä, joka liikkuu hyvin ja on puhtaasti tulosyksikön pelaaja, urheilupomo paljastaa seuran tiedotteessa.

Hakkarainen paljasti samalla NHL:ään tähtäävän Maksimovin saaneen tarjouksen myös toisesta KHL-seurasta. Nuorukainen päätyi silti valitsemaan Jukurit uudeksi joukkueekseen.