Suomen alle 20-vuotiaiden MM-kisaurakka käynnistyi sunnuntaina, kun Nuoret Leijonat kukisti Saksa maalein 3-1.

Ottelun parhaimmat pelaajat löytyivät tällä kertaa kolmosketjusta, kun Samuel Helenius onnistui kahdesti maalinteossa ja Brad Lambert syötti molemmat.

Kamppailun jälkeen päävalmentaja Antti Pennanen oli varsin tyytyväinen Lambertin ja koko ketjun tekemiseen, jota hän piti ottelun parhaana.

– Hänellä (Lambert) on nyt hyvin itseluottamusta. On saanut sitä lisää. Pelaa pelottomasti. Tämä meidän peloton laituri tuo ketjuun vauhtia ja vaarallisia tilanteita välillä kumpaankiin suuntaan, Pennanen kommentoi hieman kieliposkella lehdistötilaisuudessa.

Myös Lambert piti ottelun panoksestaan. Etenkin, kun seurajoukkueen puolella ei ole tällä kaudella tullut liikaa onnistumisia.

– Tosi hyvä fiilis. Alkukaudesta oli vaikeuksia saada tehopisteitä, mutta peli on kehittynyt koko ajan. Olen päässyt kyllä paikoille, siitä se ei ole ollut kiinni. Itseluottamus on pysynyt kaikesta huolimatta koko ajan korkeana, joten eiköhän niitä tehojakin ala tulemaan, Lambert sanoi.