Brad Lambert on tällä hetkellä yksi jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kilpailujen parhaista pelaajista.

Vasta 18-vuotias hyökkääjä keikkuu turnauksen pistepörssin kärjessä, kun takana on kaksi onnistunutta ottelua Saksaa ja Itävaltaa vastaan. Lambert on kerännyt kyseisissä otteluissa peräti viisi (1+4) tehopistettä. Tämä on jo yhden pisteen verran enemmän, mitä hän keräsi koko viime vuoden kisoissa (7 ottelua: 1+3).

Lambertin otteista paistaa tällä hetkellä katsojille läpi peli-ilo sekä valtava itseluottamus. Huipputaitava hyökkääjä tulee jokaiseen vaihtoonsa täydellä höyryllä. Välillä hieman liiankin rohkeat yritykset ovat tuottaneet tähän mennessä Suomen joukkueelle vain hyviä asioita – ja vastustajille harmaita hiuksia.

Lambert näyttää päävalmentaja Antti Pennasen alaisuudessa ja pienemmässä kaukalossa huomattavasti paremmalta pelaajalta, mitä hän on ollut syyskauden aikana Liigassa. Myös yhteispeli ketjun muiden pelaajien, Samuel Heleniuksen ja Ville Koivusen, kanssa on ollut kaunista katseltavaa. Kolmikon yhteispeli on ollut tähän mennessä myrkkyä lohkon muille joukkueille.

Lambertin otteissa näkyy tällä hetkellä vahvasti myös se, että hänet varataan ensi kesänä NHL:ään. Nuorten kisat ovat luonnollisesti valtava näytönpaikka, jonka JYP-hyökkääjä on käyttämässä erinomaisesti hyväkseen. Saksa-ottelussa hän oli kaukalon paras pelaaja, eikä Itävalta-ottelussakaan jäällä ollut kuin maksimissaan yksi parempi pelaaja.

Tässä vaiheessa onkin hyvä todeta, että onneksi Lambert valittiin joukkueeseen, sillä vaikean alkukauden jälkeen tämä ei ollut edes selvä asia. Nyt nuori hyökkääjä kirjoittaa kuitenkin sellaista tarinaa, että se voidaan muistaa vielä pitkään.

Miikka Lahtinen
Twitter: @ladalahtinen