Isänsä äskettäin traagisesti menettänyt Patrik Laine palasi kaikenlaisten vastoinkäymisten jälkeen kaukaloon viime yönä. Columbus Blue Jackets kaatoi Nashville Predatorsin voittomaalikisassa 4-3, ja Laine nakutti joukkueelleen 2-1-maalin.

Komeasti vajaat 22 minuuttia peliaikaa saanut suomalainen oli pelannut edellisen kerran marraskuun alussa Colorado Avalanchea vastaan. Nyt syntynyt maali näki päivänvalonsa nätin syöttökuvion päätteeksi.

– Minulla ei ollut epäilystäkään siitä, etteikö tämä olisi ollut hänelle tunteikas peli läpikäymänsä vamman ja isänsä menehtymisen takia, luotsi Brad Larsen hymähti NHL:n nettisivuilla.

Columbus-hyökkääjä Laine on summannut tällä kaudella kymmenessä ottelussa tehot 4+7=11. Nyt pelattu ottelu oli monella tapaa erilainen.

– Tämä oli yksi harvoista peleistä, joita isäni ei nähnyt. Tunteet olivat pinnassa ennen ottelua – pyrin tekemään isästäni ylpeän. Tiedän, että hän toivoi minun tekevän aina kovasti töitä. Pelaaminen maistui, suomalainen tunnelmoi.

Columbus on kerännyt itäisen konferenssin joukkueista pisteitä kymmenenneksi eniten, 31 kappaletta. Joukkueen kausi jatkuu uudenvuodenpäivänä, Suomen aikaa illalla kello 20.